CC-guide

2013Detta är det ämne som jag får mest frågor om, nämligen CC! Därför har jag gjort en liten CC-guide, för er som är helt nya på det. Jag har skrivit vad det är, hur det fungerar, var oc hur man laddar ner det och problem som kan uppstå! Jag hoppas att ni som inte vet vad CC är får en bättre bild av det och ni som redan vet vad det är kanske lär er något nytt.
 
Vad är CC?
CC är en förkortning på Custom Content och betyder ungefär Anpassat innehåll, detta är alla saker man kan ladda ner som inte är skapade av EA. Föremål som vem som helst kan skapa och det kan vara allt från frisyrer till gardiner. Det vanligaste är väl dock frisyrer, kläder och möbler. CC laddas ner i antigen Sims3pack eller package-filer. Sim3pack-filer behöver man bara dubbelklicka på för att installera, package-filer är lite krånligare, men går mycket snabbare att installera.
Hur ser CC ut?
Detta beror på om det är en sims3pack- eller package-fil, sims3pack har en liten symbol som liknar symbolen för Sims 3's grundspel, en package-filer ser ofta ut som ett vitt papper.
 
Var hamnar CC i spelet?
Har du installerat allting rätt så hamnar CC där det ska vara - alltså om du laddat ner en frisyr så kommer den att hamna bland frisyrer. Har du laddat ner en soffa kommer den att hamna bland sofforna osv.
Var laddar man ner CC någonstans?
Det finns hur många sidor som helst där man kan ladda ner CC ifrån, ni hittar en del (dock långt ifrån alla) sidor jag laddar ner ifrån här. Sen är denna sidan väldigt bra, den uppdateras dagligen med nya nerladdningar!
Hur installerar jag CC?
För denna frågan så har jag två inlägg för, om du vill veta hur man installerat sims3pack kan du läsa om det här (det står även hur man laddar ner från andra ställen än exchange)! Vill du veta hur man installerar package-filer (vilket jag rekomenderar) kan du läsa om det här!
Vad gör man när man gör en 'compress' på sina package-filer?
Det är att man trycker ihop sina package-filer i en enda package-fil! Detta är lite komplicerat, men om man gör rätt så funkar spelet ofta (beroende på dator) bättre! Detta kan du läsa om här.
Vad man ska tänka på när det gäller CC
-Det är många som säger att man lätt kan få virus och annat utav CC, jag säger faktikst bullshit! Jag har laddat ner saker till Sims sen jag var 12, alltså i fem år och jag har aldrig fått virus eller andra problem med datorn. Men visst, man ska vara försiktig.
-Man kan få buggar av CC - ja det kan man, av dåligt CC. Vilket man oftast får om man laddar ner från Exchange, om du inte vet säker vem det är som du laddar ner från och att personen har bra och fungerande CC i sitt spel.
-Spelet blir segare, ju fler saker du belastar ditt spel med - desto segar blir det! Logiskt eller hur? Detta beror mycket på vad datorn klarar av. Ladda ner lite i taget och rensa bland dina CC emellanåt för att slippa detta. Att göra en compress på sina package-filer är också något jag kan rekomendera.
 
Jag hoppas någon i alla fall fick mer klarhet av och hur CC fungerar! Har ni några frågor är det bara att fråga i fårgelådan eller kommentera.


Frågestund

2013Det var inte så längesen jag hade en frågestund, men jag har fått en del nya läsare sen dess, så vi kör på en igen! Ni kan fråga allt mellan himmel och jord. Om ni har frågor om Sims, om mig och ja, nästan vad som helst! Det finns inga dumma frågor bara dåliga svar, eller vad det är...


Dagens nerladdningstips - Hus

2013Jag fick en fråga för ett tag sedan - och vet att det är många som vill veta fler snygga hus att ladda ner! Så jag har letat upp några fina hus som finns för nerladdning. Tre hus hittade jag och alla tre är stora, så det passar bra för legacys och PGC, eller bara stora familjer! Alla husen innehåller CC.


Simtävling

2013Nu kommer ännu en ny tävling, tyvärr är det inget jättestort pris - men se det som en rolig grej! Detta är alltså 'top model' tävlingen, men jag tyckte att Simtävling passade bättre! Eftersom att jag inte vill ha en tävling om simmen som ser vackrast eller snyggast ut, utan en tävling där ni får ta fram era kreativa sidor! Man ska vilja titta på simmen, men simmarna behöver inte vara perfekta, korta o långa, smala och större!
 
Hur tävlingen kommer gå till
-Först får ni såklart göra en sim, det är inte okej att använda någon annans sim. Sen ska ni ta en helt vanlig bild på simmen, framifrån och man ska se huvud och axlar, och en helkroppsbild. Det är okej att använda poseplayer, men använd helst inga extrema poser utan det ska se neutralt ut. Ni mejlar dem (spacesims@hotmail.se) eller lägger ut dem på eran blogg, om ni har det, väljer ni det sista alternativet så måste ni kommentera det här inlägget med länk till inlägget. Kom ihåg att dessa bilder ska vara enkla, det ska vara en vitbakgrund och simmarna får inte bära något smink (sålänge det inte är fräknar, ärr och liknande som finns under smink). Ni måste också skriva simmens namn och kön, en biograf och simmens egenskaper är också roliga att få se!
-När jag kommer hem igen (om cirka tre veckor), så kommer jag välja ut 10 stycken simmar. Dessa simmar kommer alltså få vara med och tävla, där det varje vecka är en ny utmaning och en sim kommer åka ut.
-Det är ni som har och bestämmer över era simmar. Ni får byta kläder, frisyrer och smink hur mycket ni vill - det enda ni inte får göra är att ändra simmens ansiktsdrag och kropp. Tänk dock på att göra just er sim personlig och alltid utgå från det!
-Det är ju ett tema varje vecka och det är ni som får vara kreativa på den biten, bygga upp en snygg bakgrund och styla simmen! Ni får tolka temat hur ni vill - det finns inget rätt eller fel, dock måste man ju kunna se att det hör ihop med temat. Men jag ska försöka vara så tydlig som jag kan med temana!
-Jag letar för fullt efter en bra sida som man rösta på, så att andra kommer kunna rösta - så jag inte är den enda som väljer.
 
Regler
-Ni får endast skicka in en sim, och det ska vara en sim ni gjort helt själv.
-Ni får under tävlingens gång inte ändra simmens ansiktsdrag och kropp.
-Tävlingen kommer pågå i cirka elva veckor.
-Om ni vet att ni ska bort eller liknande, kontakta mig så ni kan veta temat i tid och hinna fixa ihop bilder.
-Ni får skicka in 1-3 bilder för varje tema, minst en bild, max tre.
-Bilderna mejlas till mig (spacesims@hotmail.se) eller läggs ut på er blogg om ni har någon.
-Jag kommer lägga upp bilderna här på bloggen, men såklart kommer det stå klart och tydligt vem som tagit dem.
Jag kommer skriva upp reglerna för varje ny utmaning, och om det är några speciella regler som gäller för just den gången!
 
Pris
1a plats - Ett inlägg på bloggen om simmen och vem som skapat den, valfritt föremål/valfria föremål från Store för max 400 SimPoints.
2a-10e plats - Äran!!
Lycka till!


Hejdå sålänge!

2013Yes idag åker jag alltså till Italien, där jag stannar i tre veckor! Jag kommer inte ta med min dator, utan det blir en paus från den också, dock har jag min mobil med (någon kontakt med omvärlden behövs ju). Förhoppningsvis har vi internet så jag kan svara på era frågor och kommentarer. Annars kommer jag göra allt sånt när jag kommer hem igen. Jag har fixat tidsinställda inlägg, dock var det svårt nog att täcka för tre veckor så det blir bara ett inlägg varje dag. Hejdå sålänge!
 


Dagens nerladdningstips - Vest cardigan

2013Dagens nerladdningstips är dessa snygga skjortor, som finns i två versioner - en längre och en kortare! De är gjorda av Shokoninio.
 


Ny sim igen!

2013Gjorde en ny sim efter jag gjort Yasmine, kan dock inte säga att jag blev speciellt nöjd med henne. Men ni får se henne i alla fall, för jag måste fixa massa tidsinställda inlägg! Något namn har hon inte, men kommer troligtvis aldrig använda henne till något i alla fall. *tar ändå tre miljarder bilder på simmen*
 
Frisyr | Outfit


Dagens nerladdningstips - Skor från JS Sims

2013Dagens nerladdningstips är dessa balla skor från JS Sims!
 


Ny sim - Yasmine

2013Ber om ursäkt för den urdåliga uppdatering, men - tro det eller ej, så har jag faktiskt ett liv utanför datorn! Ibland går det livet före bloggen, så då kan sånt här hända. I alla fall så tänkte jag som ursäkt visa en ny sim jag gjorde, hade tänkt vänta med att visa henne. Men ja här har ni Yasmine, en tjej som gillar blått och och Batman. Jag blev först inte nöjd med henne, men gillar faktiskt hur hon ser ut nu! Tror jag ska försöka göra Lookbooks med henne, så jag hoppas ni också tycker om hur hon ser ut!
 
Frisyr | Näs-smink | Nagellack | Linne - finns på TSR, men kräver att man betalar


Dag 30 - Vilken NPC är din favorit?

2013I Sims 3 har jag inte riktigt hittat en favorit, antagligen för att jag aldrig direkt har spelat med en av NPC simmarna. Men i Sims 2 så gillade jag systrarna Caliente väldigt mycket och spelade ofta med dem! Så jag antar att de får bli i mina favoriter.
 


Behöver er hjälp lite

2013Nu på onsdag ska jag åka till Italien och vara borta i tre veckor, så jag behöver fixa lite tidsinställda inlägg. Jag har tyvärr inte hunnit (och haft jättestor lust) att spela Sims, så några PGC inlägg och inlägg om andra familjer kan jag nog tyvärr inte fixa. Så jag undrar vad ni skulle vilja läsa om? Det ska alltså vara inlägg som jag inte behöver starta mitt Sims för att kunna skriva. Jag har några ideér men det skulle vara super om ni kunde lämna en kommentar om vad ni vill läsa om!
 


Dagens nerladdningstips - Några frisyrer från Sunpi

2013Dagens nerladdningstips är några frisyrer från Sunpi, som också är duktig på att göra snygga frisyrer!
Ladda ner här!


Glad midsommar!

2013Lite sen är jag allt, men glad midsommar på er! Hoppas ni gör något roligt med er familj eller vänner. Själv tar jag det lungt med min familj idag, ska fira midsommar med några kompisar imorgon istället. Delar med mig av några alldels nytagna bilder på mina senaste simmar.
 


Ny sim - Eilyn

2013Gjorde en ny sim igår, efter att jag fyllt på mitt förråd med nerladdade filer! Hon heter Eilyn (har dock ingen aning om man egentligen kan heta det, men i min värld kan man) och jag har inte planerat något speciellt för henne. Skulle ni vilja ladda ner henne? För i såna fall gör jag klart henne och lägger ut för nerladdning!
 
Frisyr | Ögon | Tröja | Skor 


Dagens nerladdningstips - Plåster på näsan

2013Dagens nerladdningstips är dessa söta plåster som hamnar på din sims näsa! Du hittar dem under övrigt smink, de är gjorda av Treesimz.
 


CC-lista

2013Jag får alltid frågor om vart jag laddat ner olika saker när jag visar simmar - vilket såklart är förståeligt. Så därför tänker jag börja göra CC-listor till alla simmar jag har gjort, dessa kommer hamna under "WCIF" eftersom det är lite samma sak. Fick även förslag på detta utav Sara, så det är helt hennes idé! Tyvärr kan det dyka upp saker som jag inte vet vart jag laddat ner det, jag har nästan 4000 nerladdade föremål i mitt spel, att hålla koll på allt det är omöjligt för min del. Detta gäller speciellt smink och tatueringar, eftersom jag ofta stöter på sånt när jag är inne på nerladdningssidor som mysims3blog, alltså som lägger upp nya nerladdningar varje dag. Jag ska försöka så gott jag kan, och jag hoppas ni blir nöjda ändå! Ni kommer till de olika hemisdorna (direkt länk till föremålet) genom att klicka på det ni är intresserade av, frisyren, byxorn etc.
 
Lucy
 Frisyr | Outfit 
 Aiden
Frisyr | Linne (måste leta ett tag till) | Byxor - Diesel | Tatueringar | Töjningar


Dag 29 - Finns det någon egenskap du aldrig har använt? Varför har du aldrig använt den?

2013Jag brukar inte använd ond och opassande, dock har ju simmar i min PGC fått dessa två egenskaper. Varför jag inte använder dem är för att jag inte gillar dem, även om simmarna ska ha dåliga sidor så vill jag inte ha en ond sim. Opassande är lite bättre, men tycker inte heller supermycket om den egenskapen.
 


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2013 
Dagens nerladdningstips är denna fina frisyr från Beaverhausen!
 
Ladda ner här!


Dag 28 - Vilken är den tråkigaste färdigheten?

2013Jag tycker att logik och karisma är ganska tråkiga färdigheter, det finns liksom ingen variation i de färdigheterna. Sen får simmarna liksom inget extra för de färdigheterna, som med matlagning till exempel när simmarna kommer upp en nivå så lär de sig nya maträtter. Sen går det allmänt segt för simmarna att lära sig logik och karisma.
 
Såg förresten att jag blivit Månadens blogg hos Fanta, superduperkul verkligen! :D


Dagens nerladdningstips - Blåa tavlor

2013Dagens nerladdningstips är dessa blåa tavlor, som jag själv tycker är väldigt fina! De är gjorda av House Simalian.
 
Ladda ner här!


Missade livesändningen

2013Jag är nog inte den enda som inte såg livesädningen igår, jag kände inte alls för det. Har ingen lust att överhuvudtaget ens öppna Sims, vill varken spela eller skapa simmar. Känns verkligen supertråkigt, för det är ju roligt egentligen! Mitt Tera buggar också på det, så nu känner jag bara för att gå och dra täcket över huvudet. I alla fall, så tänkte jag att ni kanske kunde få inspierar mig till att i alla fall starta mitt Sims och kanske göra en sim? Så kan inte ni skriva in era simsbloggar i en kommentar - och om ni inte har någon så kan ni skriva någon eller några som ni tycker i bra! Lovar att kolla in alla simsbloggar som kommer in bland kommentarerna. Tack!
 


Julia Hope finns nu på Exchange

2013Jag har lyckats ladda upp en sim på Exchange än sålänge! Jag ursäktar att det tar så lång tid, men jag måste byta bilderna till simmarna, för jag tycker att bilderna som laddas upp med simmen på Exchange är fruktansvärt fula. Därför tar det ett tag, eftersom jag sitter och klipper och klistrar med bilder i Photoshop först. Jag har förresten märkt att alla simmar av någon konstig anledning alltid innehåller föremål från Store - vilket de inte gör! Så även om det står att simmarna innehåller saker från Store, så gör dem inte det.
 
Ladda ner Julia Hope här!


Dag 27 -. Vilken låt på simliska är din favorit?

2013Det är Bastille's låt Laura Palmer, jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter på simliska. Men jag älskar den låten! Bastille är ett utav mina favoritband och när jag hörde låten i Sims, blev jag ganska förvånad. Låten finns i Mörka Vågor som kommer med Övernaturligt.
 


Dagens nerladdningstips - Ögon

2013Dagens nerladdningstips är dessa ögon från Brnt Waffles, där jag laddat ner väldigt många ögon!
 


Familjen Velk - Bebis på väg

2013Thomas jobbade som brandman innan, men det fick han dock sluta med eftersom hans livslånga önskning var att bli känd kirurg. Dock så tyckte han ju att det var lite kul att skryta om brandmansyrket för Danesha.
Danesha hade mått dåligt ett par dagar och det visade sig ganska snabbt att hon var gravid! Hon berättade det direkt för Thomas som också blev väldigt glad, även om de inte ens pratat om barn så var det ju en rolig nyhet!
Danesha har läst alla graviditetsböcker som finns men känner sig ändå lite osäker på hur det ska gå med barnet. Thomas har läst en graviditetsbok och även om Danesha skulle vilja att han läste mer, så behöver Thomas koncentrera sig lite på jobbet nu.
Även om Danesha har fått en ganska stor mage så sköter hon fortfarande om sin trädgård väldigt flitigt. Hon har inte så mycket annat att göra och hon tycker om att fixa med den.
Mitt på dagen var det dags för Danesha att föda, Thomas insåg nu att han inte var speciellt påläst och fick panik. Men till slut så lugnade han ner sig och tog med Danesha till sjukhuset. Där födde hon en liten pojke som fick namnet Caleb, han fick egenskaperna Virtuos och Älskar naturen.
Caleb är en väldigt omtyckt familjemedlem och får otroligt mycket uppmärksamhet.
Några dagar senare var det dags för Caleb att växa upp till ett småbarn! Han ärvde blåaögon från sin pappa men fick sin mammas hårfärg eller ja, hans pappa har någon liknade hårfärg också.


Dag 26 - Vilken är din favorit bland de mytologiska varelserna (såsom vampyr, enhörning etc)?

2013Jag tror nog det är vampyrerna, antagligen för att det är dem jag spelat mest med av de övernaturliga varelserna. Jag vet inte, jag tycker egentligen bara de är roliga att spela med. Det finns dock några saker jag inte gillar och de är att de lever så otroligt länge, det hade räckt med typ 10 simsdagar mer än vanliga simmar. Eftersom att jag hade ändrat så mina simmar levde längre ändrades det på vampyrerna, så en vampyrsim var ungdom i 100 dagar, vilket är alldelse för länge om man frågar mig. Jag önskar också att vampyrsimmar inte behövde fråga andra simmar om de får dricka från dem, för så fungerar det ju inte riktigt med vampyrer (i filmer och serier, tänker jag).
 
Ber också om ursäkt för den otroligt ovarierade bloggningen, känner inte alls för att blogga just nu. Egentligen vill jag inte göra något annat än att spela Tera, men det är väl förhoppningsvis bara en period. Jag hoppas jag får tillbaka blogglusten igen snart.


Dagens nerladdningstips - Långklänningar

2013Dagens nerladdningstips är dessa fina långklänningar för era simmar, de är gjorda av Ilikeyourfacesims!
 


Dag 25 - Vilket är ditt favoritspöke/sätt att dö på och varför?

2013Hm, mina simmar dör iprincip bara av ålder, fast jag måste nog säga att drunking är min favorit - den är en klassiker, eller hur? Annars så kan jag helt ärligt säga att jag inte har så bra koll på vad simmarna kan dö av (finns ju ändå en del sätt till 3an) och jag har aboslut ingen koll på vilken färg spöket har, förutom blått för drunking och rött/orange för eldsvåda.
 


Ladda ner Shasha

2013Eftersom det var så många som ville ladda ner Sasha, har jag nu lagt ut henne för nerladdning på Mediafire! Jag har använt sliders, men sålänge ni inte ändrar något på henne (i ansiktet eller kroppen) så borde det inte vara några problem. Jag har inte tagit några bilder på hennes andra kläder, men det är lite CC och några saker från de olika spelen, om ni saknar något så kommer det ersättas med något annat.
 


Dagens nerladdningstips - Snygga frisyrer till killar

2013Förutom Lapiz frisyrer så finns det en del andra frisyrer till killsimmar som används flitigt av mig! Här kommer några av mina favoriter.
Ladda ner här!
Ladda ner här!


Sommar & sommarlov

2013Okej, detta känns som ett obligatoriskt blogginlägg - hur mina sommarplaner ser ut! Jag har väl några saker att göra i sommar - jag ska åka till Italien i tre veckor, eventuellt sommarjobba, övningsköra och läsa teori, fylla 18 och förhoppningsvis (men inte så troligt) ta mitt körkort innan skolan börjar! Förutom det ska jag ta det lungt och umgås med kompisar.

https://cdn3.cdnme.se/4112305/7-3/pic_51bca855ddf2b30dead8dbce.jpg" class="image">Dag 24 - Familjen Spökh eller familjen Markövertag?

2013Familjen Spökh är mycket mer intressant än familjen Markövertag! Jag spelade faktiskt ganska mycket med familjen Spökh när jag spelade Sims 2. Dock klurade jag aldrig ut det här med Bellas försvinnande, men då visste jag inte ens att man kunde hitta henne på något vis. Har hört att hon var i Uddaholm och en massa andra grejer, men jag vet inte själv.
 


PGC Generation 4 - Del 2

2013Som den lilla rebell som Larissa är hänger hon då och då på Grottan, där målar hon väggarna och gräver i contianerna utanför.
Trots sina egenskaper (läs opassande) så finns det faktiskt vissa simmar som Larissa kommer överens med.
Cid verkar dock vara den simmen som Larissa kommer bäst överns med, de delar ju nästan samma hårfärg så det kanske är därför.
Eftersom Larissa har klättrar i nivå gos rebellerna har hon fått en megafon - och den är ju faktiskt ganska rolig. Larisa brukar ställa sig och skrika ut vad hon tycker och tänker om i stundetkorridoren, att det inte är så uppsakattat av andra simmar bryr hon sig inte om.
Larissa försökte sig även på att kyssa Cid, vilket inte han tyckte var någon bra idé. Larissa förstod inte alls varför.
Att kollar på stjärnorna med Larissa verkade dock vara helt okej för Cid!
Ännu mer skrikande i studentkorridoren, denna gången i badrummet.
Larissa och Cid har kommit varandra riktigt nära, dock är dom inte tillsammans!


Dagens nerladdningstips - Posepack

2013Dagens nerladdningstips är detta posepack, som är gjort av Atomic Sims!
 


Ny sim - Noah

2013Gjorde en ny sim idag, tänkte först para ihop honom med simmen jag gjorde igår, men tyckte inte de passade ihop så värst bra. I alla fall så fick Aiden vara med på några bilder också! Vad tycker ni om honom? Tycker själv att jag börjar få till killsimmarna också, det är roligare att göra dem nu i alla fall.


Dag 23 - Om du var en sim, vilka egenskaper hade du haft då?

2013Om jag var en sim så tror jag att jag hade haft egenskaperna:
-Djurälskare, eftersom jag verkligen älskar djur och jag har själv en katt och en häst.
-Fegis, som i kan inte sova efter skräckfilmer och jag är superlätt att skrämma livet ur.
-Bra sinne för humor, får ofta höra att jag är rolig och de flesta skrattar runt mig, så jag antar att denna egenskapen passar in då!
-Överkänslig, jag är väldigt känslig när det kommer till det mesta, speciellt serier och filmer, jag gråter ibland för att jag tycker att vissa stunder i filmer är så bra. Ni vet när de ska skydda Hogwarts i sista Harry Potter filmen, och musiken och allt det här kommer igång - då gråter jag, gaah vilken perfekt scen.
-Vänlig, tycker faktiskt att jag är ganska snäll ändå!
 
Jag ska se om jag kan knåpa ihop en simself idag, annars så la jag ju faktiskt ut en bild på mig själv för ett tag sedan.


Dagens nerladdningstips - Nightcrawler

2013Dagens nerladdningstips är en frisyr som Eternila för bara någon dag sedan gjorde en retexture på! Tycker frisyren är väldigt snygg och den ser väldigt mogen ut också, saknar såna frisyrer i mitt spel.
 


Vad tycker ni?

2013Det är alltid kul att höra vad ni tycker, så jag undrar bara vad ni tycker om bloggen lite allmänt? Hur är uppdateringen? Något ni vill se mer av? Något ni vill se mindre av? Något ni saknar? Ja, ni kan ta upp vad som helst, min svenska behöver kanske bli bättre, vad vet jag? Det är alltid till hjälp, så tack på förhand! :)
Fick också en fråga om jag kunde ha en "Top model tävling" fast för simmar, där man får skicka in bilder på sina simmar och varje vecka så åker någon ut. Vad tycker ni om det, är det något ni skulle tycka vara roligt?
 


Ny sim

2013Gjorde en ny sim för några dagar sedan, ovanligt va? Hon har inget namn än, så om ni har några namnförslag är det välkommet!
 


Dag 22 - Sunset Valley eller Bridgeport?

2013Sunset Valley, helt klart! Tror Bridgeport är den staden som hamnar längst ner på min lista av de städer jag gillar i Sims 3. Det är så otroligt drygt att ta sig runt i Bridgeport, först det här med tunnelbanan och hissarna, herregud vad jag hatar dessa hissar! Mina simmar har aldrig kunnat komma in på något klubb eller bar för att de kommer dit lagom tills de stänger.
 
Sen gillar jag Sunset Valley väldigt mycket, den passar för hur jag spelar Sims. Gillar mest de städer som är lite som Sunset Valley.


Dagens nerladdningstips - Skor

2013Dagens nerladdningstips är två par skor från Pixicat, ett par till tjejsimmar och ett par till killsimmarna!
Ladda ner här!
 


PGC Generation 4 - Del 1

2013Nu som ni kan se så är jag på generation 4 i min PGC och ni har inte missat någonting. Jag var tvungen att ta Larissa och spara henne i min simkorg och sen öppna Hidden Springs som en helt ny stad. När jag spelat med min PGC familj har det gått väldigt segt, jag vet inte riktigt varför. Jag har googlat och provat en massa saker, men ingenting har hjälpt. Så då gjorde jag som jag skrev innan, startade ett helt nytt spel med bara Larissa. Jag kommer dock att fortsätta spela precis som om jag inte gjort detta, även om de andra familjemedlemmarna inte ens finns i staden.

Trots en del dåliga sidor så är Larissa faktiskt ganska charmig, nu när jag har spelat med henne lite!
Det första Larissa gjorde var såklart att ta anlagstestet och eftersom hon inte har några färdigheter alls, fick hon såklart inget stipendium. Men vad gjorde det? Hon sökte till Universitet och valde kommunikation, så till Campus bar det sen av!
När hon var framme på Campus hälsade hon på några av sina rumskamrater innan hon gick på välkomstmötet.
På kvällen var hon bjuden på fest och det var tydligen finkläder som gällde! Larissa gick i alla fall dit och träffade några trevliga simmar.
Larissa går på lektionerna som hon ska, men utanför orkar hon inte plugga så mycket. Fast radiostationen är ganska kul att grejja med!
Som den opassande sim som Larissa är så skrev hon ett olämpligt inlägg på en forum, vilket inte var så uppskattat. Hon har även börjat med gatukonst (?) och hänger med rebellerna.
Larissa har med sina egenskaper lite problem med den sociala biten, hon kommer inte speciellt bra överens med någon alls i studentkorridoren. Att hon alltid går runt i pyjamas verkar inte hjälpa henne heller direkt.


Dag 21 - Spela i generationer eller spela med en familj och sedan fortsätta på en annan?

2013Eftersom jag  aldrig har provat Destination världen så kunde jag inte svara på frågan på dag 20, så jag hoppade till dag 21.
 
Jag gillar att spela i generationer, det är roligt att se hur generna i familjerna förändras. Jag tycker också att spelet ofta går ganska segt precis i början, man har inte så mycket pengar att röra sig med och tja, inget. Fast det är ju i och för sig också en rolig grej med att spela i generationer, att man börjar från nästan inget och bygger vidare på det. Sen skapar jag ju nya simmar nästan hela tiden, men försöker att få in dem i den familjen jag spelar med istället för att göra en ny!
 
 


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2013 
Dagen nerladdningstips är en frisyr som Beaverhausen har gjort en retexture på! Tror att större delen av mina nerladdade frisyrer är från Beavarhausen som alltid gör superfina retextures!
 
Ladda ner här!


Dag 19 - Ful sim med bra egenskaper eller snygg sim med dåliga egenskaper?

2013Oj, vad svår fråga! Det beror ju lite på hur man definerar "en ful sim" och "en snygg sim", för själv tycker jag inte om att spela med de här simmarna som ser perfekta ut. Jag gillar att ge mina simmar lite brister. Sen gör jag en bladning av både dåliga och bra egenskaper. Men jag väljer nog en snygg sim med dåliga egenskaper, det blir roligare att spela så, tycker jag! De här griniga simmarna som hatar allt och alla är ju faktiskt lite charmiga, eller hur?
 
 


Önskesim #10 - Kyary Pamyu

2013Igår kväll gjorde jag klart önskesim nummer tio, som är önskad av Anna. Jag hoppas att du gillar henne! Jag har tyvärr inte några direkt lolitakläder, så jag försökte gå på en söt stil väldigt mycket istället. Än sålänge finns hon bara på mediafire, men ska senare idag ladda upp henne och några andra önskesimmar på Exchange!
 
Namn: Kyary Pamyu
Kön: Kvinna
Ålder: Ungdom
Biografi: Kyary har ett halv bra förflutet från den tid då hennes pappa var en framgångsrik robottillverkare och mamman var hemmafru. Hennes pappa var underbart snäll men dog i en bilolycka när kyary var 8 år. Hon hoppades så inerligt att han skulle komma tillbaka så hon flyttade till Appaloosa Plains.
 Vardagskläder | Finkläder | Träningskläder | Pyjamas | Badkläder | Ytterkläder


Dagens nerladdningstips - Tröjor för barn

2013 
Dagens nerladdningstips är dessa gulliga tröjor för era barnsimmar! De är gjorda av Juliana Sims och finns att ladda ner i både sims3pack och package.
 


Dag 18 - Vilken färdighet tycker du mest om?

2013Matlagning är nog den färdigheten som är roligast, tycker det är kul när simmarna kan laga en massa olika maträtter! Jag gillar händighet också, eftersom simmarna kan uppgradera saker, vilket jag tycker är bra. Karisma är den jobbigaste, eftersom man måste bli vän med en massa simmar för att få upp den färdigheten.
 
 


Lucy & Aiden

2013Hur söta?!


Dagens nerladdningstips - Graviditetskläder

2013Dagens nerladdningstips är dessa graviditetskläder från prylpaketet 70-, 80- & 90-tal som House simalian har gjort så att de fungerar som graviditetskläder, och de ska fungera även om man inte har det prylpaketet.
 
Ladda ner här!


Vinnaren i tävlingen!

2013Nu har jag utsett en vinnare i tävlingen, det var faktiskt svårt - inte för att det var så många bidrag, men jag gillade alla på olika sätt. Jag valde efter mycket om och men, Emelie's bidrag (bilden under) som vinnare. Jag tycker att bilden stack ut, jag gillar placeringen av simmarna och det är en mysig bild. Men ge inte up ni andra, jag kommer ha fler tävlingar i framtiden (har faktiskt en idé redan, ska bara se om jag kan skrapa ihop lite roliga priser)!
 
Emelie, du kan lämna en kommentar med länkarna till de två klänningarna du vill ha så skickar jag dem till dig så fort jag kan. Och lämna ditt namn på Sims3's hemsida också.


Dag 17 - Ladda ner simmar eller skapa egna?

2013Skapa egna! Det är ju det roligaste med sims, om man frågar mig. Har aldrig laddat ner en sim än sålänge, men man vet ju aldrig! Finns otroligt många som är duktiga på att göra simmar så.
 


Ny sim - Aiden

2013Såklart kunde jag inte låta bli att göra en snubbe till Lucy, och HERREMINGUD vad de är söta tillsammans! Jag tänkte lägga ut lite fler bilder ikväll om jag hinner, annars får ni se dem imorgon. Men här är killen i alla fall!
 


Dagens nerladdningstips - 2 toppar från Store

2013

Glöm inte!

2013Glöm inte att anmäla er till min tävling som avgörs imorgon! Ni kan vinna två valfria klänningar från Sims 3 Store och ni hittar tävlingen här!
 


Dag 16 - Ta bilder eller filma?

2013Fota! Fast det tror jag nog ni märkt redan, eller hur? Kanske är dett fotointresset utanför som också gör att gillar att fota mer i Sims. Har aldrig varit speciellt bra på att filma i Sims, tycker det är helt sinnes att det finns vissa som sitter och fixar ihop serier med Sims! 
 


Ny sim - Lucy

2013Igår kväll/natt gjorde jag tre simmar, och kan berätta att jag redan älskar två av dem! Den ena är såklart Lucy, som var den första simmen jag gjorde. Så här kommer en hel massa bilder på henne (andra brukar ju visa typ 4-5 stycken, men jag kör på sådär 50 känns det som)!
 


Dagens nerladdningstips - Söt frisyr

2013Dagens nerladdningstips är denna urgulliga frisyr från Kewai-Dou! Det finns alltid välgjorda och fina frisyrer där, så denna har jag redan laddat ner.
 
Ladda ner här!


Sneak peak på nya simmen

2013Gjorde en ny sim idag, här får ni en liten sneak peak. Fler bilder kommer imorgon! Vad tycker ni?
 


Dag 15 - Vilken livslång önskan: Superpopulär eller hjärtekrossare?

2013Hjärtekrossare! Av någon anledning så tycker jag det är enklare att skaffa kärleks-relationer till simmarna, än vänner. Sen måste man alltid ringa till sina vänner så de inte glömmer bort en, vilket jag tycker är lite jobbigt. Samtidgit så brukar jag ha svårt att låta simmar vara otrogna mot varandra och liknande. Fast egentligen tycker jag nog inte någon av dessa livslånga önskninga är speciellt roliga och brukar inte välja någon av dem!
 


Familjen Velk - Första dagen på jobbet

2013Första dagen i Dragon Valley så bestämde sig Danesha direkt för att söka jobb! Det blev ett jobb inom affärer, vilket Danesha tror skulle passa henne bra.
Sen gick hon tvärs över gatan till den lilla parken och hälsade på några andra simmar. Här träffade hon John Förort.
Simmarna i staden ser lite speciella ut, men det gör inte Danesha något! Hon träffade Thomas, som var en väldigt trevlig brandman.
Hon besökte sedan affären för at köpa några frön, eftersom att hon vill ha en liten trädgård hemma! Så på baksidan av huset finns det några små växter numera.
Nästa dag, efter jobbet bjöd Danesha över Thomas (som jag passade på att ge en makeover). De kommer väldigt bra överens, men så delar de också några egenskaper!
Danesha och Thomas har umgåtts varje dag ett tag nu, så efter ett biobesök sov faktiskt Thomas över!


Dagens nerladdningstips - Massor med frisyrer

2013Dagens nerladdningstips är I like the Sims's retextures på en massor med frisyrer - det finns fler än dessa på personens tumblr! Det är smidigt och man väljer själv vilken man vill ladda ner, om man inte vill ladda ner alla såklart!
 


Nya designen

2013Så vad tycker ni om den nya designen? Själv har jag inte riktigt vant mig vid den än, men den känns lite enklare vilket jag gillar :)
 


Dag 14 - Vilken egenskap använder du mest?

2013Det finns några egenskaper som ofta används när jag gör simmar och dessa är: Neurotisk, Barnslig, Älskar värmen/kylan, Fegis och Vänlig. Men sen tycker jag samtidigt att jag brukar få en bra blandning på egenskaper. Brukar ha tre "bra" egenskaper och två "sämre" egenskaper, så simmen har både bra och dåliga sidor! Tycker också det är viktigt att egenskaperna går ihop, som till exempel så tycker jag inte att en blyg sim ska ha egenskapen flörtig, eftersom att vara flörtig faktiskt är en ganska öppen gest.
 


Ny sim - Danesha Velk

2013
Detta är Danesha och det är simmen jag kommer utforska den nya storevärlden Dragon Valley med! Jag har försökt göra henne lite medeltidsaktig ut, så hon bär inget smink alls. Kläder och hår försökte jag också anpassa efter hur man kanske såg ut på medeltiden. Detta eftersom jag känner att det är lite den känslan jag fått av Dragon Valley.
 
Danesha är en väldigt självständig kvinna och tycker om att jobba. Hon är dock en väldigt vänlig person och älskar att pyssla ute i sin trädgård. Hon växte upp i den sämre medelklassens värld, hennes pappa var riddare och hennes mamma jobbade hemma som de flesta kvinnor gör. Danesha själv har dock aldrig varit speciellt intresserad av att vara hemma hela dagarna. Hon ville få vara med och bestämma och faktiskt ha ett riktigt jobb. Daneshas mamma blev rasande på henne när hon berättat detta, men hennes pappa tog det ganska lungt och tyckte det var bra att han fått en stark och självständig dotter. Nu har Danesha i alla fall skaffat sig ett litet hus i byn och tänker sträva efter att få ett riktigt jobb, och kanske en familj någon vacker dag.
Danesha har egenskaperna: Ambitiös, Fostrande, Gröna fingrar, Hetlevrad och Kleptoman.

Vill ni att jag fortsätter skriva om henne här i bloggen? Jag kommer antagligen spela en del med henne nu.


Dagens nerladdningstips - Blommiga creepers & Kattklänning

2013Dagens nerladdningstips är dessa snygga creepers med blommönster och en kattklänning, allt från JS Sims!
 
Ladda ner här!


Dag 13 - CC eller CC-free?

2013CC helt klart! Även om det blir bättre och snyggare saker för varje expansionspaket/prylpaket som kommer ut, så skulle jag nog ha svårt att klara mig utan mitt CC. Det finns vissa brister, till exempel hud, smink och ögon. Sen vill jag att min simmar ska kunna ha piercingar och töjningar, snyggare tatueringar med för den delen! Så jag behöver mitt CC.
 


Carmen & Taj - Bröllop

2013Taj är överförtjust i London och leker gärna med henne, han har dessutom med hjälp av Carmen redan lärt London att prata! Att lära sig gå får London göra själv med hjälp av en liten gåstol.
Carmen som är föräldrarledig har inte så mycket att göra och lägger därför ner en del tid på att lära sig en massa olika recept!
Det var bröllopsdags hos familjen så Carmen besökte först salongen där hon fixade hår och kläder! Även London fick finkläder på sig.
Taj och Carmen gifte sig ute i trädgården, vilket inte gjorde dem något direkt. Det var mest vänner från jobbet som de bjöd in då de inte har någon släkt vid sidan av, och att bjuda in Tajs exfru var nog inte ens på på tal.
Såhär såg Carmen i alla fall ut på bröllopet, ganska enkelt men elegant - precis som hon vill ha det!


Dagens nerladdningstips - Kläder

2013Dagens nerladdningstips är detta lilla kläd-set som innehåller 2 klänningar, 4 leggins, 7 toppar och 4 kortare toppar! Gjord av Doesims.
 


Önskesim #9 - Hannah Storm

2013Här kommer nu nionde önskesimmen, Hannah Storm som är önskad av Sims3tjejen! Jag hoppas du är nöjd med henne. Tror inte det finns så mycket mer att säga, hon innehåller en del CC och lite saker från grundspelet. Hon finns inte på Exchange, men om du vill att jag laddar upp henne där så säg till!
 
Namn: Hannah Storm
Ålder: Ungdom
Kön: Kvinna
Biografi: Hannah älskar naturen och pastellfärger. Hon är ett ensambarn men ville alltid ha ett syskon. Hon vill ha en stor trädgård men eftersom hon inte har något jobb, så kan hon inte det.
Vardagskläder | Finkläder | Pyjamas | Träningskläder | Badkläder | Ytterkläder


Dag 12 - Den fulaste simmen du har gjort

2013Jag har aldrig riktigt gjort en ful sim, simmarna jag gjorde innan tycker jag är ganska fula nu. Men annars är min CAS fantastiskt duktig på att skapa fula simmar! Alla olika nerladdade sliders gör att simmarna kan se väldigt annorlunda ut om man slumpar simmar... Jag kan berätta att simmarna sett bra mycket värre ut än såhär.
 


Dagens nerladdningstips - Tavlor

2013Dagens nerladdningstips är dessa snygga tavlor gjorda av Pixelatedwonderland! Finns även flera andra snygga tavlor där, så kolla in den.
 
Ladda ner här!


Carmen & Taj - Ett litet barn

2013Eftersom att Taj jobbar inom polisen och redan är på nivå 7 där, har han tjänat in lite pengar (läs väldigt lite) så hsuet fick ett litet lyft - speciellt köket!
Carmen som är ledig från jobbet på grund av graviditeten roar sig på sommarfestivalen. Glass äter hon mycket av!
Obligatoriska gravidtets-par-bilden!
När Carmen lagade mat en dag satte hon nästan eld på hela köket, som tur var hade Taj precis kommit hem och kunde släcka elden.
Senare den dagen var det dags för Carmen att föda! Det blev en liten flicka som fick namnet London.
Carmen tyckte hon behövde ett lyft efter födseln så hon besökte salongen och fick till en ny frisyr!
Efter ett par dagar var det Londons födelsedag!


Dag 11 - Fusk eller mods?

2013Jag är inte mycket för fusk och de enda fusken jag använder är egentligen moveobjects. Tycker det är tråkigt att fuska till sig pengar och liknande. Men mods är jag dock ett större fan av! Har några stycken installerade och nästan alla är från Nraas. Mods eftersom det dels har räddat mitt spel ett x antal gånger, men också för att det gör så man kan göra ännu mer saker i spelet! Eller ja, kanske inte riktigt, men jag kan till exempel ändra gravidkläder med hjälp av MasterController. Hade inte klarat mig utan mina mods.
 


Dagens nerladdningstips - Tröjor för killar

2013Dagens nerladdningstips är några tröjor för era manliga simmar! Både t-shirts och hoodies, gjord av Woohoos.
 


Dag 10 - Det värsta prylpaketet och varför

2013Jag har ju bara två prylpaket, tre om man räknar med att jag har Diesel installerat. Men jag tycker att Lyx och design var lite av en besvikelse. Jag använder aldrig kläderna eller frisyrerna som man får med, tycker de är ganska fula. Möblerna gillar jag, men jag tycker inte det följer med så mycket. Det känns mer som något set som man kan köpa i Store.
 


PGC Generation 3 - Del 54

2013Familjen anlitade en städare och det första han gjorde när han anlände var att be om Charlies autograf. Vilket Charlie inte verkade uppskatta speciellt mycket.
Larissa har hittat böckernas fantastiska värld, även om hon för det mesta läser logik-böcker! Hon är redan fast beslutsam om att jobba inom sjukvården när hon är vuxen, så det är väl bara att kämpa på.
Mitt i natten kom det en tjuv och hälsade på, vilket var mindre trevligt. Som tur var hann polisen till familjens hem innan tjuven ens tagit sig in i huset!
Charlie passade på att läsa en godnattsaga för Lauren - de skulle ju trots allt växa upp till tonåringar nästa dag! Jag vet inte om han försökte hinta Lauren med att också ta jobb inom sjukvården med logik boken.
Nästa dag var det alltså fyrlingarnas födelsedag! Lassie kommer dock att stanna ett tag till på internatskolan, så henne får vi inte se förens hon är vuxen. Men från vänster är det i alla fall: Lauren, Kade och Larissa!


Video?

2013Igår filmade jag när jag skapade en sim, tyvärr så kraschade hela min dator precis innan jag skulle gå in och välja kläder. Men ni kanske vill se den i alla fall? Ni kan väl slänga in en kommentar om ni vill se den eller inte? :)
 


Dagens nerladdningstips - Frisyrer av Beaverhausen

2013Det blir tips på frisyrer idag igen! Denna gången från Beaverhausen som alltid göra fina frisyrer.
Ladda ner här!
 


Dag 9 - Vilken är din favoritsim igenom alla tider och varför?

2013Hmm, jag vet nog inte riktigt vad jag ska svara på den frågan. Jag brukar gilla de flesta av mina simmar, vissa mer än andra! Sen ändras det också från tid till tid, för ett tag sedan skulle jag nog svarat Kailey men idag så vet jag inte riktigt. Jag spelar väl mest med min PGC familj, men ärligt talat så är det inte min favoritfamilj och jag är inte så överdriver förtjust i någon av simmarna i familjen. Jag tror att mina favoritsimmar nu ändå blir Kailey (hon är söt okeej), Abrielle (för hennes väldigt annorlunda utseende) och Larenia & Ella (för de är super vackra och söta tillsammans)!


miss autonomy, miss nowhere

2013

Dagens nerladdningstips - Fina frisyrer

2013För några dagar sedan hittade jag en ny person som gör retextures på frisyrer! Det som jag gillar är att personen ofta klipper av en bit av håret, så det inte är lika långt som originalet. Tycker det är lite jobbigt med alla frisyrer med superlångt hår. Det är Nigalkins som gör dessa rextures, jag kan inte ladda ner från Box utan får ta 4shared.
 Senaste inläggen ▾

Kategorier ▾

Mitt arkiv ▾

 • 2016 06 07
 • 2015 01 02 03 04 07 10 11 12
 • 2014 01 02 03 04 05 06 07 08 09 11 12
 • 2013 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
 • Mina länkar ▾

  Design & layout ▾

  Bildlänkar ▾

  1, 2, 3, 4, 5