Familjen Frontez 1.4 - Maya

2014Melissa fick ett arv på 32.000 simdaler och för det började jag bygga ett litet hus till henne. Hade inga idéer alls och visste inte alls vad jag ville göra, men tillslut lyckades jag inreda badrummet och sovrummet. Sen sparade jag 10.000 simdaler till resor!
Badrummet!
Och sovrummet!
Melissa besökte sommarfestivalen och provade på det här med solspray-bränna. Hon hade ju inte riktigt haft tid att sola när var i El Simhara, och lite färg kan ju alltid vara trevligt. Och färg fick hon, så nu lyser hon lite mer än vanligt.
Sen provar hon på att spela lite fotboll med sig själv. Hon har ju trots allt nivå fyra i den atletiska färdigheten, det tar på krafterna att äventyra en massa!
Sen besökte Melissa biblioteket och surfade runt på de olika adoptivbyråarna i staden, egentligen skulle hon inte adoptera. Men en sån här söt sak kan man inte bara strunta i, så Melissa adopterade den och senare samma dag fick hon hem kattungen Maya!
Tillbaka i Al Simhara fick Melissa i uppdrag att få en mumieförbannelse, och det var inte direkt det lättaste. Eftersom hon har så hög atletisk färdighet så var mumierna ingen match för henne och sen tog mumierna slut.
Så någon lång semester blev det inte, och fortfarande inget visum tre för Melissa. Aja, hon fick i alla fall åka hem till lilla Maya som glatt välkommnade henne när hon kom hem!
Melissa rekonstruerade lite av relikerna hon hadde, och hon fick en lite brunn (?) men också en sakrofag. Den var såklart Melissa tvungen att kolla närmre på, men ut ur den kom en mumie! Som tur var så var den en trevlig mumie, som nu också bor i hushållet. Alltså är ett utav målen avklarade, mumien i hushållet!


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2014 
 
 
Ladda ner här!


Familjen Orum - Shang Simla

2014Det var dags för Timothy och Cade att fylla år!
Här är brorsorna, de är väldigt lika, båda två har fått sin mammas hårfärg.
Sheila fick en ny medelålderskris-önskan, nämligen att tatuera sig! Så hon tog bilen ner till stans tatuerare och tatuerade in några fåglar.
Det hade snöat så mycket under natten att det blev en snödag för Timothys del, så han var hemma och lekte istället.
Sen köpte Damien en resa till sig och Sheila, Ryk0n kunde ju vara hemma och passa barnen.
En tredagarsresa till Shang Simla blev det!
Damien gav sig ut på äventyr, där han fick prata med några simmar i staden.
Medans Sheila testade på kampsport.
Damien begav sig till "Den försvunna arméens salar" och letade fram en relik till en av lokalborna.
Och Sheila fick sitt första bälte, ett vitt!


Dagens nerladdningstips - Peek-a-boo Posepack

2014 


Familjen Frontez 1.3 - Mumier

2014Melissa besökte alkemishoppen och tog lite honug från baksidan, det kan ju aldrig vara fel att ha det! Sen är det ju gratis, och gratis är gott.
Sen lärde hon sig lite alkemi, det kan ju alltid vara bra att kunna det, om man skulle behöva skapa något elexir. Dessutom får man ju olika frön utav det!
Sen såg Melissa att det fanns fjärilar på utsidan, så hon skyndade sig dit och fångade en. Den sålde hon för 7 simdaler, men lite pengar är bättre än inget alls!
Tillbaka till Al Simhara och Melissa fick äntligen en ny visum-stämpel, nu har hon nivå 2! Fast det krävdes några otrevliga fällor för att ta sig dit.
Melissa jobbar fortfarande åt personerna som jobbar mot Morcucorp och det är inga lätt uppdrag hon får utav dem. Hon blir både bränd, instängd och stekt för att kunna ge dem vad de vill ha.
Det var en lång men inte så speciellt händelserik resa till Al Simhara och Melissa var snart hemma i Apploosa Plains igen. Hon spenderade lite tid vid en utav dammarna och fiskade, sjöng gjorde hon också såklart.
 Melissa bjöd över Youssef (?) en stund innan hon skulle resa igen. Är fortfarande osäker på om Melissa ska få gifta sig med honom, är inget fan utav hans näsa...
Nya äventyr väntade i Al Simhara! Denna gången fick Melissa jobba åt Morcucorp, hon som hade kämpat så hår för att stoppa dem. Hon fick i alla fall i uppdrag av dem att åka till Sfinxen och leta reda på lite saker åt dem. Där inne träffade Melissa på sin första mumie, ve och fasa! Trevligt för henne att hon i framtiden ska ha en i sitt hushåll...


Dagens nerladdningstips - Eye Candy

2014

Familjen Frontez 1.2 - Eldfällor

2014En helt vanlig morgon för Melissa består av en smörgås som hon äter sittande på toaletten, och sen en dusch i badkläder. Hon passar på att sjunga alla sånger hon kan (alltså två)...
Sen besöker Melissa sommarfestivalen, hon har inget jobb i Apploosa Plains. Så hon fördriver tiden där, tills hon kan åka tillbaka till Al Simhara igen!
Tillbaka i Al Simhara och äventyret fortsätter! Eftersom att Melissa uppnådde visum 1 för Al Simhara sist hon var där, kunde hon den här gången åka dit i fem dagar istället för tre.
Melissa jobbar fortfarande på ett uppdrag för att försöka avslöja Morcucorp, inte för att hon riktigt förstår vilka det är och vad de gör, men mot dem jobbar hon i alla fall!
Det är i alla fall väldigt fint i Al Simhara såhär på natten, när alla pyramider är upplysta.
Melissa fastnar i en fälla och bränner sig rejält. Men efter en dusch-på-burk har hon snart återhämtat sig.
Melissa besöker marknaden och stöter på den här snubben, och han ser ju inte så dålig ut så hon går fram och hälsar! Och det gick ju bra, de började i alla fall flörta med varandra direkt. Vad tycker ni? Eller finns det bättre kap i Shing Simla eller Champ Les Sims?
Flera fällor och upptäckter senare var det dags att åka hem igen! Melissa blev aldrig klar med uppdraget mot Morcucorp, så hon fick ingen ny visum-stämpel. Men några simdaler och en massa reliker rikare blev hon i alla fall!
Hemma i Appaloosa Plains rullar vardagen på som vanlig, eller man kan kanske inte kalla det för vardag för Melissa. Men hon ringer i alla fall upp killen i Al Simhara, tror han heter Youssef eller något sånt.
 
Ville passa på att tacka för all respons jag fick igår också, superkul att få läsa vad ni tycker!


Dagens nerladdningstips - Geometrical tattoos

2014

Familjen Frontez 1.1 - Äventyret börjar!

2014Jag tyckte att The career challenge lät så roligt att jag ville testa det själv! Så jag tog en sim jag redan gjort, om ni minns älvan som jag visade för ett tag sedan, och hon fick namnet Melissa Frontez. Hon har egenskaperna; barnslig, äventyrlig, älskar naturen, tungsovare och slabbig. Jag vet inte riktigt om jag kommer spela och välja yrke efter abc-ordningen, men eftersom jag inte testat Destination Världen och precis köpt det, tyckte jag att The adventure sim passade super! Vad Melissa behöver göra för att klara utmaningen står alltså på bilden, så det är bara att sätta igång!
Det här är alltså Melissa (igen) och hon har fått flytta in i Appaloosa Plains (?), det var väldigt längesen som jag spelade i den staden, så tänkte att det kunde vara roligt. Hon har fått en vägg, en toalett, ett handfat, en minikyl, en dusch och en säng! Snålar på pengarna, eftersom jag tycker det är bättre att lägga det på resandet! Bygga kan vi göra senare.
Det var bara att börja resa, och första resmålet blev Al Simhara aka Egypten. Detta eftersom jag faktiskt redan spelat lite i Shang Simla med en annan familj och Champ Les Sims verkade inte riktigt lika intressant. Aja, Melissa började direkt med att kolla anslagstavlan efter äventyr och som tur var så hittade hon ett!
Men innan Melissas äventyr verkligen började besökte hon marknaden, för att köpa lite nödvändiga saker! Torkad mat, tält och dusch-på-burk. Kollade även av de manliga simmarna som fanns där, för Melissa ska trots allt gifta sig med någon lokalbo (även om det inte måste vara just från Al Simhara), men alla var ganska creepy.
Melissa fick utforska sin första gravkammare, vilket innebar mycket slit och pysslande, men som tur var fanns det inga fällor. Och efter en liten stund så lyckades hon ta sig igenom och hittade en massa skatter! Det betyder att en grav är avklarad, bara två kvar!
Melissa har en röd liten moped/vespa (vet faktiskt inte om det räknas som en vespa) som hon kör runt på! Tyvärr är det många ställen som det inte går att köra vespa på så då får hon springa.
Men det är inte bara gravar som ska utforskas, såklart kan folket i byn lära Melissa en massa saker! Bland annat några fina sånger som Melissa nu glatt springer runt och sjugner på.
Sedan skulle Melissa få utforska sin allra första pyramid, spännande! Melissa som är äventyrlig, var i alla fall väldigt spänd, hur många historier hade man inte hört om gamla pyramider som gömde alla möjliga saker inne i sig? Fällor fanns det, men det var ingen match för Melissa!
Långt inne i pyramiden hittade Melissa en massor med eldfrukt! Hon plockade först åt en kvinna som hon hade fått i uppdrag av, men hon plockade också en del till sig själv. Det kan ju alltid vara bra att ha längre fram!
Fast männen i Al Simhara är väl inget att hurra för, tror vi får hålla utkik i Champ Les Sims och Shang Simla!
Efter tre dagar i Al Simhara var det dags att återväna till Appaloosa Plains! Melissa hade nått visumnivå 1 för Al Simhara, så nästa gång kan hon vara där längre. Men nu fick hon ta det lungt i någon dag och det gjorde hon nere vid havet, där hon fiskade och sjöng sångerna hon lärt sig.
 
Så vad tycker ni? Har spelat så sjuuukt mycket under helgen och det är verkligen superroligt! Är det något ni vill se mer av? Ni får som sagt, jättegärna ge feedback! :)


Dagens nerladdningstips Klänning

2014 
 
Ladda ner här!


Utmaning: The Career Challenge

2014Igår hittade jag en ny utamaning som lät väldigt rolig och det är nämligen The career challenge! Den fungerar som en legacy i grunden, alltså att man startar på den största tomten i staden så att man knappt har några simdaler kvar. Efter det är det dags för själva huvudutmaningen, nämligen att jobba! Om du har alla expansionspaket installerade kommer du att kunna spela i 28 generationer. Och om du saknar något/några utav expansionspaketen kan du bara hoppa över just det jobbet. Alla jobb är i abc-ordning, men det går såklart att spela dem i vilken ordning som man vill.
 
Regler:
-Inga fusk är tillåtna, endast moveobjects on/off, resetsim och motherlode (en gång endast)
-Endast ett barn för varje generation, undantag är om det är blir tvillingar eller trillingar
-Det är fritt fram att välja vilka egenskaper man vill ge sina simmar
 
Jobben:

The adventure sim (kräver Destination Världen)
-Nå nivå 3 för visum i alla tre städer
-Ha en mumie i hushållet
-Ha utforskat och klarat tre gravar/grottor
-Gifta sig med en av lokalborna från någon av de tre städerna och få barn med den simmen
 
The architectual sim (kräver Drömjobb)
-Nå toppen inom arkitekt karriären
-Bemästra målar- och händighetsfärdigheten
-Laga tio objekt
 
The artistic sim (fungerar utan Drömjobb, men underlättar ju såklart med den expansionen)
-Målare: Nå toppen inom målar karriären (om du har Drömjobb) och bemästra målarfärdigheten
-Skulptör: Nå toppen inom skulptör karriären och bemästra skulpturfärdigheten
-Fotograf: Nå toppen som fotograf och bemästra fotograferingsfärdigheten
 
The business sim
-Nå toppen inom affärer
-Bli en partner i ett företag
-Äga en tomt till 100%
 
The butler sim (kräver inte Kvällsnöjen)
-Måste gå till en något annat hushålls hus varje vardag mellan 07.00-20.00, och där städa, laga mat, ta hand om barnen och ta hand om simmarna i hushållet (behöver inte vara samma hus varje gång)
-Använda fusket "kaching" varje måndag och torsdag
-Måste gifta sig med simmen som man tjänar mest, även om man förstår relationer
 
The criminal sim
-Nå toppen inom den kriminella karriären
-Bemästra logik- och atletiskfärdigheterna
-Stjäla 50 saker, kräver att simmen har kleptoman egenskapen
 
The culinary sim
-Nå toppen inom den kulinariska karriären
-Bemästra matlagnings-färdigheten
-Tillaga Ambrosia och servera det
 
The daycare sim (kräver Leva livet)
-Nå toppen inom barnskötar-karriären
-Hjälpa till med läxor minst tio gånger
-Lära alla småbarn som simmen får att gå, prata och gå på pottan, minst ett småbarn
 
The educational sim (kräver Drömjobb)
-Nå toppen inom skol-karriären
-Bemästra logik- och karismafärdigheterna
-Hjälpa sitt barn med läxorna minst tre gånger i veckan
 
The entertainment/show business sim (kräver Kvällsnöjen)
-Skådespelaren: Måste nå toppen inom film-karriären (skådespelarinriktningen) och bemästra karismafärdigheten, nå nivå fem i den atletiskafärdigheten och få fem kändisstjänor
-Direktör: Nå toppen inom film-karriären (direktörsinriktning) och bemästra författarfärdigheten, samt ha minst fyra kändisstjänor
 
The farmer/gardener sim (kräver inte Drömjobb, men är en fördel om du har det)
-Måste nå toppen inom trädgårdsarbete (om simmen startar eget företag)
-Måste bemästra trädgårdsarbete- och matlagningsfärdigheten
-Måste plantera och skörda ett pengaträd, tre livsfrukter och tre dödsblommor
 
The fashionista sim (kräver Drömjobb)
-Måste nå toppen inom stylist-karriären
-Måste ge 50 simmar make overs
-Måste bemästra målarfärdigheten
 
The firefighter sim (kräver Drömjobb)
-Måste nå toppen inom brandmans-yrket
-Måste bemästra händighets- och atletiskfärdigheterna
-Måste rädda minst fem simmar
-Måste reagera på minst en jordbävning
 
The fisher sim (kräver inte Drömjobb, men om du vill att din sim ska starta eget krävs det)
-Måste nå toppen inom fiskare-karriären (om du har Drömjobb)
-Måste bemästra fiske- och matlagningsfärdigheten
-Måste fånga minst en dödsfisk
-Måste fånga minst 20 olika sorters fiskar, förutom dödsfisken
 
The ghostbuster sim
-Nå toppen inom spökjägar yrket
-Måste bemästra den logiska färdigheten
-Måste släppa alla vänliga och goda spöken, alla elaka spöken måste simmen sälja (vet tyvärr inte vad varje spöke för sig heter, men tror ni kan kategorisera in dem själva)
-Måste gifta sig med ett spöke (det är okej att döda en annan sim och sen gifta sig med den)
 
The inventor sim (kräver Drömjobb)
-Måste no toppen som uppfinnare
-Måste bemästra färdigheten uppfinnande
-Måste sälja alla uppfinningar
-Måste göra två SimBots
 
The law enforcement sim
-Special agent: Måste nå toppen inom poliskarriären (inriktning special agent), måste bemästra färdigheterna logik och atletisk, besöka tjuvnästet (?) minst 10 gånger
-DNA-tekniker (?): Måste nå toppen inom poliskarriären (inriktning kriminaltekniker), måste bemästra färdigheterna logik och målning, göra analyser på datorn minst 30 gånger
 
The nancy drew/hard boy sim (kräver Drömjobb)
-Måste nå toppen inom detektivkarriären
-Måste bemästra färdigheten logik och nå nivå fyra för den atletiska färdigheten
-Lösa minst 50 fall
-Göra lätta polisfall minst två gånger i veckan
 
The journalist sim
-Måste nå toppen inom journalismkarriären
-Måste bemästra färdigheterna karisma och författande
-Måste intervjuva minst 10 simmar
-Måste skriva minst 50 artiklar
 
The maid sim
-Måste städa minst 2 hus/dag
-Måste använda fukset "kaching" varje måndag och torsdag
-Måste gifta sig med en sim som din sim har städat hos
 
The medical
-Om du inte har Drömjobb: Måste nå toppen inom sjukvårdskarriären, måste bemästra den logiska färdigheten och gifta sig med en annan doktor-sim
-Om du har Drömjobb:Måste nå toppen inom sjukvårdskarriären, måste bemästra den logiska färdigheten och måste utföra minst 30 utanför-jobbet uppdrag
 
The military sim
-Måste nå toppen inom den militärakarriären
-Måste bemästra färdigheterna atletisk och händighet
-Måste gifta sig med en sim som jobbar inom militären
 
The mixologist sim
-Måste bemästra färdigheten mixologi
-Måste köpa alla tillgängliga barer, om det inte finns några tillgängliga måste du bygga minst tre
 
The musical sim
-The classic sim: Måste nå toppen inom musikkarriären (den klassiska inriktningen), måste bemstra färdigheterna logik och gitarr, måste hålla minst 10 autografs-träffar, och om du har Kvällsnöjen: måste simmen få fyra kändisstjänor och bemästra ett instrument
-The rockstar sim: Måste nå toppen inom musikkarriären (rock inriktningen), måste bemästra gitarrfärdigheten, måste hålla minst 20 autografs-träffar och om du har Kvällsnöjen: måste simmen få fem kändisstjänor och bemästra ett instrument (utöver gitarren)
-The band (kräver Kvällsnöjen): Måste nå toppen i bandkarriären, måste bemästra alla instrument
 
The Politican sim
-Måste nå toppen inom den politiskakarriären
-Måste bemästra färdigheten karisma
-Måste inspirera tonåringar och "pep talk" to vuxna
 
The mad scientist sim
-Måste nå toppen inom forskarkarriären
-Måste bemästra färdigheterna trädgårdsarbete, händighet och logik
-Måste utför 20 expriment
 
The pro-sports sim
-Måste nå toppen inom proffsidrottskarriären
-Måste bemästra färdigheten atletisk
-Måste hålla minst 5 autografs-träffar
-Måste vara med i reklamer
 
The writer sim (kräver bara Drömjobb om du vill starta eget företag)
-Måste nå toppen inom författaryrket (om du har Drömjobb)
-Måste bemästra författar färdigheten
-Måste skriva 30 böcker
 
Sådär, det var allt! Nu är ju den här challengen skapad för ett tag sedan och många expansioner fanns inte då, så om du vill kan du ju lägga till fler. Jag har bara översatt den här challengen från modthesims (du hittar den på engelska här) så allt kanske inte stämmer till 100%, glömde ibland bort vad vissa saker heter i spelet osv. I alla fall, så har jag själv i skrivande stund påbörjat denna challenge, för tyckte den verkade superroligt! Hoppas det är fler av er som vill testa den.
 


Bachelor-utmaningen - Tredje simmen säger hejdå

2014Idag ska tredje simmen få åka hem, och det är som vanligt simmen med lägst relation till Eric som får packa sina väskor. Denna gången är det Camille som får gå. Så hon får flytta ut och det är endast fyra deltagare kvar nu.
Kvar är nu; Towa, Aisha, Amber och Mathilda!


Dagens nerladdningstips - Antraya contacts N4

2014 
Ladda ner här!


Bachelor-utmaningen Del 3 - Schakdejt

2014Nu är det alltså fem simmar kvar och imorgon kommer det endast vara fyra kvar! Idag kommer simmarna återigen ha ett dancerace som dem hade sist, men också schakdejter och lite vanligt flörtande.
 Alla tjejerna fick ställa sig vid baksidan av "huset" för danceracet. Första simmen som hinner till Eric får lov att dansa med honom.
Och första simmen dit var Amber, men Mathilda var inte långt efter! Så Amber fick dans med Eric i tre simstimmar.
Sen var det dags att sätta tjejernas logikfärdigheter på prov! Nu skulle nämligen schadejtandet börja, det går ut på att alla tjejerna sitter ner vid varsitt schakbord och spelar schak, sen kommer Eric att vara med och spela med alla tjejer i cirka en simstimme.
Först spelade Eric med Towa, och det var nog svårt, för båda såg väldigt olyckliga ut under matchen.
Sen gick Eric vidare för att spela en rund med Aisha, jag tror att han förlorade, om inte annat ser det ju i alla fall ut så om man tittar på honom.
Efter matchen mot Aisha, var det dags för Eric att spela mot Mathilda. Det börjar ser ut som Eric tycker det här med schak är svårt.
Aja, än kunde inte Eric ge upp, för det var fortfarande två simmar kvar, så han satte igång att spela mot Camille!
Sista simmen att spela mot var Amber, så det var bara för Eric att stå ut med schak i en timme till.
Sen var dags för lite flörtande! Blommor som passade Erics hår och flörtiga skämt. Det gick i alla fall hem hos Aisha, även om hon ville klaga på att Eric inte diskat.
Efter att ha blivit klagad på gick Eric istället och gav blommor till Towa. Och Amber tittade på?
Efter att Eric hade gett Mathilda blommor snodde hon åt sig en kram, smart tjej!
Efter att ha fått kramar av Mathilda gick Eric vidare till Camille!
Amber var inte ett fan utav Erics flörtande med de andra tjejerna i huset.
Och dansa skulle dem också!
Sen fick simmaran göra lite vad de ville, om några timmar var det dags för tredje simmen att åka!
Jag tror att Amber och Camille tycker väldigt mycket om varandra...
 
Imorgon får vi reda på vilken den tredje simmen som får åka är!


Dagens nerladdningstips - För gravida simmar

2014 


Ladda ner Haddie & Hachiro!

2014Jag vet att många gillar Haddie och Hachiro från min pgc, så jag har nu lagt ut dem för nerladdning! Finns väl inte så mycket mer att säga, de innehåller båda två en del CC, men också kläder från olika expansions/prylpaket.
 
 
 


Dagens nerladdningstips - Två tavlor

2014 
Ladda ner här!


Familjen Orum - Mer medelålderskris

2014Timothy växer för varje dag som går och det är inte långt kvar tills han fyller år!
Sheila som ofta hade ont i ryggen bad Ryk0n om en helkroppsmassage, och det var väl lite annorlunda. Men det gjorde super för hennes rygg i alla fall!
Så kom värkarna och det var dags för Sheila att föda. Även om Damien varit med om det innan fick han panik och det tog en liten stund innan han lugnat sig och kunde köra Sheila till sjukhuset.
Det blev en till pojke och han fick namnet Cade, samt egenskaperna ivrig och atketisk.
Stackars Ryk0n blev bortförd av aliens mitt i natten.
Så var det dags för Sheila att fylla år, och nu är hon också vuxen. Hon tyckte dock att det kändes lite jobbigt att bli äldre och fick precis som Damien, en medelålderskris.
Först ville hon komma i form, så hon satte igång att träna direkt.


Dagens nerladdningstips - Sheeran Sweater

2014 
Ladda ner här!


Önskesim #20 - Eleanor Harves

2014Biografi: Eleanor Harves har alltid varit mode intresserad. Hon har alltid tyckt om de perfekta kläderna och accessoarerna, men det är inte förrän hon träffar James, som är en känd sångare, som hon inser att hon måste klä sig perfekt inför paparazzisarna. Kommer Eleanor fortsätta med sitt modeintresse när hon dejtar James och bli förföljd av paparazzis?
Beskrivning av hur simmen ska se ut: Ganska markerat ansikte med ganska tjocka läppar. Brun hårfärg, brun ögonfärg.
Stil: Jag såg på din Simblr att där var en sim med randiga byxor och en frisyr med ganska långt hår och en hatt. Om du skulle kunna inkludera det i simmen så skulle det vara helt otroligt! Hennes stil är väldigt modeinriktad. Alltså typ svart o vit-randiga byxor med ganska en vanlig vit stickad tröja?
 
Hur jag tänkte mig simmen: Eftersom att mode är ett gaaanska brett område så utgick jag, som vanligt, lite på hur simmen är och vilka egenskaper den har. Samtidigt skulle jag nog säga att hon har lite olika stilar, och jag tror att hennes finkläder skiljer sig allra mest från hennes andra kläder. Jag gav simmen väldigt markerad käke och en bred haka, en mjukare näsa och vänliga ögon.
 
 Vardagskläder | Finkläder | Idrottskläder | Pyjamas | Badkläder | Ytterkläder
 
 


Dagens nerladdningstips - Möbler till djur

2014 
Ladda ner här!


Familjen Orum - Bröllop

2014Eftersom Damien hade en medelålderskris ville han få en makeover - vilket han fick! Egentligen var det mest en kläduppdatering, men han var nöjd.
Dagen efter Damiens födelsedag fyllde Timothy år, och han liknar ju i alla fall sin mamma väldigt mycket! (vet inte vad som hände, men posen gjorde nog att Sheilas mun såg väldigt konstig ut).
Damien tycker det är ännu roligare att umgås med sin son nu när han har börjat lära sig att prata!
Damien och Sheila tyckte att det var dags att de gifte sig, så de ordnade en liten fest och bjöd in närmsta vännerna.
Men det är såklart inte bara Damien som spenderar tid med Timothy - både Sheila och Ryk0n hjälper till.
Den andra önskingen som Damien hade i sin medelålderskris var att komma i form, så han satte igång och träna framför tvn varje dag!
Sheila har börjat må dåligt igen, undra vad det kan bero på?
På dagarna fokuserar Sheila på skrivandet och att skriva artiklar om andra simmar i staden. Damien tar hand om Timothy.
Illamåndet som Sheila hade haft i några dagar visade sig vara ännu en graviditet!


Dagens nerladdningstips - Doll skin

2014

Familjen Orum - Födelsedag & bebisar

2014Damien har blivit väldigt duktig på det här med botbygge och ibland får han små beställningar av framtidsbor! Här överlämnar han några egenskpaschips som han har gjort.
Mitt i natten var det dags för Sheila att föda, så det bar av till sjukhuset i Oasis Landing!
Det blev en liten pojke som fick namnet Timothy! Hans egenskaper är Vänlig och Excentrisk.
Nästa morgon besämde de sig för att åka hem till Aurora Skies igen.
De fick bygga ut huset lite så att Timothy fick ett eget rumt! Det ligger vägg i vägg med Damien och Sheilas sovrum också.
Damien installerade lite nya egenskpaschips till Ryk0n, så nu kommer även Ryk0n hjälpa till med att ta hand om Timothy! Sheila, som jobbar inom journalism, övade upp sitt skrivande.
 
Damien som inte har något arbete spenderar en massa tid med Timothy!
Sen var det dags för Damien att fylla år, han blev vuxen och med det kom också en medelålderskris.


Dagens nerladdningstips - Möbler för småbarn

2014 
Läs instruktionerna noga för att möblerna ska fungera korrekt, installerar du dem rätt behöver du inte Store-förmålen.


Bachelor-utmaningen - Andra simmen som åker ut

2014Nu är det alltså dags för nästa sim att åka hem! Denna gången är det Alice som hade lägst relation till Eric, som får åka hem. Så Alice fick ta sitt och flytta ut ur huset. Detta betyder att det nu är fem deltagare kvar.
Återstående simmar är: Towa, Aisha, Camille, Amber och Mathilda!


Deltar i en tävling

2014Min sim Eamon är med och tävlar i en tävling på Violas blogg, om ni vill får ni jättegärna rösta på honom. Men det är många andra snygga simmar, så in och kolla i alla fall & lägg en röst på nån ni tycker om! Tävlingen hittar ni här!
 


Dagens nerladdningstips - Stor hair dump

2014

Bachelor-utmaningen Del 2 - Dansrace

2014Dag två är nu här och idag kommer den allra första riktiga utmaningen! Men simmarna kommer få mingla runt lite med varandra, deras sociala förmågor sätts alltid på prov. Förra veckan åkte Elise ut och det återstår alltså sex simmar, men imorgon kommer det bara vara fem kvar.
 
Första utmanigen var ett slags race, alls tjejsimmar fick gå till baksidan av huset och Eric fick vara själv kvar i ett utav rummen. Sen var det första simmen som hann fram till Eric som fick lov att dansa med honom i cirka tre simstimmar.
Och simmen som var snabbast dit var Mathilda! Hon fick alltså dansa med Eric i tre simstimmar.
De andra tjejerna i huset fick hitta på andra saker under tiden.
Efter det hade Eric en liten pratstund med alla simmar i huset. Han blev faktiskt vän med flera av tjejerna!
Sen var det dags för nästa steg i utmaningen, nämligen att prova att flörta med alla tjejer i huset. Och det gick fint, alla tog glatt emot Erics raggningsrepliker.
 Sen var det lite mer tid som skulle gå, och då passade tjejerna på att spela fotbollsspel och bråka. Eric satte sig istället ner och grubblade.
Det berättades spökhistorier, och det var många som ville lyssna på dem.
 Camille mådde av någon konstig anledning illa? Eller så tyckte hon kanske att Aisha var dålig på att berätta spökhistorier.
Mathilda, Camille och Towe visste vad som gällde och var duktiga på att umgås med Eric, som mest står i ett hörn och grubblar över saker.
Men innan det var dags för en av tjejerna att åka, så gick Eric runt och gav blommor till alla.
 
Sammanfattning: Mathilda vann danceracet och fick dansa ett bra tag med Eric. Flera av tjejerna visade framfötterna och var riktigt sociala! Eric flörtade lite med alla tjejer och det uppskattades. Imorgon får vi se vem som åker ut!


WCIF - Simmen från igår

2014 
Svar: Håret finns att ladda ner här! Det heter Cazy Aura och är det andra håret i översta raden.
 
Svar: Hennes skin finns här, hennes ögonbryn vet jag tyvärr inte, hennes ögonfransar finns här, hennes läppstift här och resten av sminket vet jag tyvärr inte. Hennes tights hittar du här!


Purple flowers

2014Har haft en idé till en sim ett bra tag och igår så tog jag faktiskt tag i det och gjorde en ny sim! Det blir nästan alltid mycket bättre när man faktiskt har en idé från början. Jag brukar ha stora problem med vilka kläder mina simmar ska ha, men jag visste redan från början hur jag ville klä henne så den här gången är jag väldigt nöjd med klädvalet! Vad tycker ni?
 


Dagens nerladdningstips - Galaxy dress

2014 


Familjen Orum - Större familj

2014Efter att Damien återställt framtiden till normal, ville han ta med sig Sheila dit och det gjorde han också!
Sheila tycker att allting ser lite konstigt ut här, men det är ju framtiden så det är kanske inte så konstigt egentligen.
Damien tog med sig Sheila upp i luften för en jetpacktryckare, haha.
Sen besökte de ättlingsparken för att kolla in statyn som var rest för Damien, och den var ju lik!
Damien tyckte att det passade fintfint att fria här framför statyn av sig själv, och det var klart att Sheila sa ja!
Sheila i sina framtids-finkläder!
Och dåligt har hon mått på sistone, kanske tidssjuka?
Såklart besöker Damien botverkstaden när han är i framtiden, så han kan göra fler egenskapschips!
Sheila visar sig vara gravid, vilket betyder att hon och Damien inte kan resa tillbaka till nutiden för tillfället. Så de får helt enkelt stanna i framtiden några dagar till!
Damien blir jätteglad när Sheila berättar att han ska bli pappa, och att de behöver stanna kvar i framtiden ett tag till gör inte honom så mycket.


Dagens nerladdningstips - Färgglat skin

2014

Familjen Orum - En färggladare framtid

2014Istället för den dystopiska framtiden ville Damien ändra det till en utopisk framtid! Det skulle bli mycket jobb, så han satte igång direkt och första uppgiften var att skanna glädje från andra simmar.
Sen tyckte Damien att han behövde en paus i allt arbete och bjöd ut Sheila, och det var ju trevligt.
Damien provade att kasta dagg på sig själv och blev orange! Sen skulle han kasta dagg på några simmar till.
Damien bjöd hem Sheila och kastade dagg på henne (hon fick dock ingen färg?) och sen frågade han om hon ville bli tillsammans med honom. Och trots att Damien kastat dagg på henne så sa hon faktiskt ja! Sen passade Damien på att visa sitt pyre-djur Cesar.
Att ta hem en plumbot var en väldigt bra idé, efter att ha installerat ett nytt egenskapschip kan nu Ryk0n laga och uppgradera allt som går att laga eller uppgradera i huset!
Damien beger sig återigen till framtiden, denna gången är det dock ett färgglatt Oasis Landig som väntar! Den utopiska framtiden ser mycket bättre ut än den dystopiska tycker Damien.
Överallt växer det stora blommor och Damien passar på att samla ihop lite dagg från dem.
Ute i ödemarken finns det en del regnbågar och i slutet av en regnbågen så finns det ju en skatt, och det gör det faktiskt. Damien hittar både en fjäril och två fiskar.
Innan Damien åker hem besöker han botverkstaden och bygger lite nya egenskapschips att ta med hem till Ryk0n!
Väl hemma så frågar Damien om inte Sheila vill flytta in med honom och det är klart hon vill det!
Damien tyckte om den utopiska framitden, men tycker ändå att den normala framtiden var bäst och återställer den. Eftersom han varit med om alla framtider blir han utsedd till "Tidens väktare" och får en staty i Oasis Landing!


Dagens nerladdningstips - Singer jeans

2014

Familjen Orum - Den dystopiska framtiden

2014I nutiden finns det inte lika många smarta maskiner som kan laga mat och dryk åt en, så det får Damien sköta själv. Han är inte speciellt duktig på det här med matlagning, men en höstsallad kan han i alla fall fixa till!
Som tur är kan Damien få lite extra hjälp hemma eftersom han har sin plumbot!
Eftersom att Damien satte igång en brasa och inte släckte den innan han gick och la sig började det brinna. Som tur var kunde både Damien och Ryk0n släcka elden innan brandkåren kom!
Damien fortsätter att göra framitden mer kaotisk, han går runt och skämtar om miljön och uppmuntrar andra simmar att skräpa ner.
Här är Damiens bästa kompis i nutiden - Sheila! Han passar på att säga hejdå, eftersom han tänker åka till framtiden igen.
Och senare på dagen så åker Damien till den dystopiska framtiden!
Damien gjorde det han saknat mest med framtiden först - nämligen att äta god mat utan att behöva laga den själv! Den dystopiska framitden är inte speciellt vacker, om man nu inte gillar smuts, grått och trasiga saker.
Damien passade i alla fall på att besöka plumbotverkstaden, där han skapade lite nya egenskpaschips att ta hem till Ryk0n!
Överallt i Oasis landing ligger det stora sophögar och simmar slänger skärp överallt. Nej, den här framtiden var inget som Damien var speciellt förtjust i.
Damien besökte också ödemarken, för att leta efter saker han behöver till sina egenskapschip.
Det visade sig att Damiens ättlingar faktiskt var hemma, så Damien passade på att hälsa på dem! De blev väldigt glada över att se Damien. Damien tyckte det var tråkigt att de både i ett väldigt fattigt område och i ett väldigt litet hus.
Damien bestämde sig på kvällen för att åka hem, han hade tillbringat några få dagar i den dystopiska framitden och det var verkligen inte något han tyckte om! Nej, nu ville han hem och ändra på den här hemska framtiden.


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2014

Bachelor-utmaningen - Första simmen att åka ut

2014Okej, efter den första utmaningen som egentligen bara gick ut på att umgås är det dags för en sim att åka hem. Det var väldigt lika mellan alla simmar, för de var ganska dåliga på att prata med varandra. Men vid 12 på natten så var det tyvärr Elise som hade lägst relation till Eric. Så hon fick flytta ut.
Nu är det alltså sex tjejsimmar kvar, på lördag kommer nästa utmaning ut!


Familjen Orum - Tillbaka i Aurora Skies

2014Damien besöker ödemarken igen, där han rotar igenom skrothögar - men han hittar också en intressant lysande blomma som han skördar!
När Damien var ute i en utav parkerna i staden träffade han en utav sina framtidskompisar.
Damien bestämde sig för att drömma om "nära relationer" och drömde mardrömmar, vilket gav honom egenskapen "problem att binda sig" i tolv timmar!
Damien lyckades hitta alla fragment (?) och satte ihop dem till en stor nyckel! Nycklen passade i skäppet som slagit ner.
Damien provade ett framtids-instrument som han sett andra simmar använda. Det var dock inte lika lätt som det såg ut och efter en stund gav han upp.
Istället begav sig Damien till stället där man kan bygga och köpa robotar! Han vågade sig på att bygga en egen robot som han kan ta med sig hem till Aurora Skies.
Roboten blir döpt till Ryk0n och har fått egenskapschipen "Skicklig städare" och "Al-fiskare". Hon kräver inte så mycket mer än energi och sevice.
Sen åkte Ryk0n och Damien tillbaka hem till Aurora Skies och nutiden!
Damien ville uppleva alla framtider och började med att förstöra nutiden, på det sättet kunde han få uppleva den dystopiska framtiden först.
Sen gick Damien ut på stan och berättade för en massa simmar att himmlen skulle trilla ner.


Dagens nerladdningstips - Nya skor från Pixicat

2014[klicka på bilderna för att komma till nerladdningssidan!]
 


Bachelor-utmaningen Del 1 - Bara "hänga"

2014Första dagen i huset fick alla simmar bara umgås med varandra, och de gånger som det gick trögt gjorde jag så att Eric pratade lite med alla simmar. Eric var attraherade till en hel del av tjejerna, så vi får väl se vem som åker ut under första omgången.
 
Tjejerna i huset började ganska snabbt att prata med varandra och det märktes ganska snabbt vilka som kom överens och vilka som inte gjorde det. Dock var det ingen som visade något intresse för Eric, och Eric visade inte hellet något intresse för tjejerna.
Så Eric fick gå runt och berätta ett skämt för alla tjejer, och det gick ju bra! Efter det började Eric prata lite mer med några utav dem.
Jag märkte att det fanns för mycket i huset som distraherade simmarna, så jag flyttade dem och byggde ett stort rum, där placerade jag möbler som man behöver vara flera för att kunna använda. Trots det så visade tjejerna inget större intresse utav Eric - utan umgicks mest med varandra.
Sen fortsatte dagen och simmarna gjorde allt möjligt, spelade fotbollsspel, badade spa-bad, drack juice och berättade spökhistorier. Egentligen hände det inte så mycket, eftersom att första dagen bara är en dag som de ska umgås och vara sociala. Men imorgon dyker det upp vilken som är den första simmen som får åka hem!
 
Ni får förresten jättegärna ge feedback på inlägget, om ni tycker det var för mycket/för lite, om det saknades något osv. Jag tror att de andra inläggen blir bättre, för då kommer simmarna att få en uppgift att göra.


Start ikväll

2014Kolla in bloggen ikväll, för då kommer första bachelor-inlägget upp! Det var meningen att det skulle bli ett nu, men jag hann inte göra klart allt. Så ni får bara en liten bild på Eric och alla tjejer som är med och tävlar! Kan tillägga att jag var tvungen att byta ut två simmar, eftersom det inte fungerade att installera dem, men de är gjorda av samma person.


Dagens nerladdningstips - Tröjor

2014

PGC Generation 2 - Del 29

2014Haddie berättade för Miraj (jag tror det är vad han heter) att hon var gravid och att han skulle bli pappa! Han tog det väldigt bra, nästa fråga var bara hur dem skulle gå vidare med sitt förhållande.
Familjen skaffade sig ett spa-bad, som Edric och Freja var snabba med att inviga!
Haddie och Miraj bestämde sig för att flytta ihop, så Miraj flyttade in till familjen.
Miraj ville förbereda sig så mycket som möjligt för bebisen och läste en graviditetsbok. Haddie som inte ville hamna efter på jobbet gjorde lite arbete hemma.
Eric har lagt ner en hel tid till med Zeka, som kan en massa trick.
Alla ser fram emot den lilla bebisen i Haddies mage, som växer för varje dag som går!
Hachiro bestämde sig för att skapa en profil på en onlinedejtingsida.
Så var det dags för Haddie att föda, Miraj tog med henne till sjukhuset.
Det visade sig att det inte var en bebis i Haddies mage, utan två! En pojke som fick namnet Inoke och en flicka som fick namnet Ismaela. Haddie och Miraj kände dock att de behövde flytta, så att deras lilla familj kunde få en egen start. Sagt och gjort, dagen efter flyttade de ut och några dagar efter det så gifte dem sig!
Edric hade en ledig dag så han och Freja besökte sommarfestivalen! De åkte rullskridskor tillsammans, vilket gick sådär.
Det var någon på festivalen som blev plötsligt sjuk och behövde en doktor, tur för henne att Edric var där!
Medans maken räddade liv gick Freja och köpte en solsprey-bränna, det blev dock inte så bra...
Hachiro gör bra ifrån sig inom journalismen och har redan blivit befodrad två gånger.
Edric som har varit vuxen ett bra tag, fick äntligen bli en gammal man.
Det var skolbal och Eric valde att gå själv, han hade en trevlig kväll och blev balens kung!
Dagen efter var det Erics födelsedag! Han är nu en fullvuxen ungdom och vi är inne på generation 3.
 
Så jag kan äntligen sätta igång tävlingen, det är några småsaker som ska fixas först, men förhoppningsvis kommer det ett inlägg imorgon!


Dagens nerladdningstips - Lookbook Poses

2014 
Ladda ner här!


PGC Generation 2 - Del 28

2014Haddie behöver öva upp sin logik färdighet för att få en befodran, så hon går till sin pappa och får en privat lektion i just den färdigheten!
Hachiro är glad när han är påväg till sin allra första dag på jobbet!
Freja målade sin första lysande målnig och bemästrade målar färdigheten.
Vårfestivalen var fortfarande kvar i stan så hela familjen åkte dit på Kärleksdagen. Hachiro betalade för en puss i pusståndet, men tjejen tyckte tydligen inte han var något vidare så hon blev arg på Hachiro.
Edric och Freja röjde loss på dansbanan.
Medans Haddie och hennes pojkvän (herregud, kommer aldrig komma ihåg vad han heter) testade sin kärlek. Som tur var så var deras kemi tydligen oerhört bra!
Edric tycker att det är dags att lära känna Haddies pojkvän lite bättre, han är ju trots allt hos dem väldigt ofta.
Haddie vaknar mitt i natten av att hon mår fruktansvärt illa och springer till toaletten. Aja, alla mår vi dåligt ibland.
En inbrottstjuv var på besök i huset och fick med sig den dyra duschen, tvn och spaet (hur man nu kan bära med på allt det...). Ingen i familjen märkte något utan sov vidare, men på morgonen fick de ersätta alltihop.
Illamåendet som Haddie hade haft under natten hade dock sin förklaring, hon var gravid! Det var inget som var planerat så hon visste inte riktigt vad pojkvännen skulle tycka om det, samtidigt som hon visste hur mycket han tycker om barn.


Dagens nerladdningstips - Mönster

2014Var någon som ville ha lite tips på olika mönster att ladda ner, så jag letade fram några jag tyckte var fina! Klicka på bilderna för att komma till nerladdningssidan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Damien - Mystiska föremål och datorer

2014Damiens äventyr i Oasis Landing fortsätter! Här finns en massa knepiga maskiner, och han behöver bara trycka på en knapp för att få mat och dricka.
Sen undersökte han lite närmre hur folk i staden tar sig runt! Det verkar inte som att någon åker bil, istället flyger folk runt på plattor som påminner som skateboards. Och när Damien skulle ta sig ut till ödemarken fick han ta ett slags flygande tåg!
Ute i ödemarken hittade Damien en gammal mystisk farkost som för länge sen hade kraschat där, han undersökte skroten runt om och hittade lite andra saker!
Ibland är inte tekniken speciellt rolig och det kan sluta mindre bra. Att bli nersprutad i vatten är kanske inget att deppa igen för, men Damien blev ändå ganska sur - han ville ju bara ha lite mat.
Efter en lång dag i framtiden var det dock dags för Damien att gå till sängs. Inte för att det direkt såg ut som sängar, snarare stora avlånga bubblor. 
På morgonen tänkte Damien prova datorerna, att få igång dem var dock inte det lättaste. Men efter lite skakande lyckades han hitta en knapp som han trycke på och datorn startades!
Damien som är ett datorsnille blev helt till sig när den stora bollen lyste upp en skärm framför honom! Han satte genaste igång och hacka datorn, vilket han tjänade 350 simdaler på.
Damien skaffade sig ett litet husdjur! Den heter Cesar och Damien har med honom överallt!
Damien beslöt sig för att hälsa på lite fler simmar och plumbotar i staden! De flesta var väldigt trevliga, men en del kollade lite konstigt på honom, Damien kunde dock inte förstå varför.
Till slut gick det upp för Damien varför andra kollade snett på honom, hans kläder såg såklart väldigt udda ut för simmarna och plumbotarna i Oasis Landig. Damien skaffade lite nya kläder, men vågade sig inte riktigt på värstingarna i garderoben, utan valde lite enklare kläder i stället.


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2014 
 
 
Ladda ner här!


Framtidsfamiljen Orum

2014Jag vet att jag har några familjer igång just nu, men det är mest för att jag spelar igenom både Semesterparadis och nu In i framtiden. Jag vet inte om jag kommer fortsätta med alla familjer, får se vad jag känner för längre fram helt enkelt! Okej, nog om det, jag var såklart tvungen att göra en ny familj för att prova In i framtiden, så det gjorde jag. Jag vet inte hur mycket ni vill läsa om In i framtiden, så ni får gärna kommentera om ni tyckte att det var för mycket av något eller för lite!
 
Här är Damien Orum (slumpade fram efternamnet, haha) som är en lite omgjord verision av den här simmen! Han har egenskaperna Våghals, Instabil, Perfektionist, Hetlevrad och Datorsnille. Jag bestämde mig för att ge en futuristisk frisyr till honom redan från början, frisyren är typ vad jag har sett fram emot mest.
Han flyttade i alla fall in i ett litet hus i Aurora Skies och eftersom att möblerna ingick hade han endast 185 simdaler kvar efteråt.
Det dök upp en konstig sak som lyste i Damiens trädgård, vilket han var tvungen att kolla lite närmare på!
Och ur saken kom det en man! Han hette Reser Nediti och han berättade att han var från framtiden, och att om Damien ville - kunde han få följa med dit! Fast Reser berättade också att hans tidsmaskin var sönder och att han behöver Kraftceller för att den ska fungera igen, men om Damien samlar in dem så skulle då gå att laga.
Damien visste inte vad han skulle tro, men när han nästan snubblade på en ganska stor grå och rund sak, ropade Reser glatt att det där var precis såna han letade efter. Så Damien samlade ihop några och gav till Reser som sa att Damien var välkommen till framtiden när han ville!
Men vad skadar det att försöka? Damien visste inte riktigt hur han skulle göra, men han började kliva in i ljuset. Sen blev det mörkt och så började marken under honom att skaka!
Och när Damien öppnade ögonen igen kände han inte alls igen sig, det här var inte Aurora Skies med sina små färgglada hus och vackra natur. Men Reser var där och välkommnade honom till Oasis Landing! Han berättade lite snabbt om staden, men sa sedan att han tyckte Damien skulle ta en titt själv.
Damien fick ett jetpack av Reser så att han lätt kunde ta sig runt i den lilla staden. Men att flyga runt med den var visst inte det lättaste.
Att landa var inte heller något som gick speciellt bra, men på något fantastiskt sätt så överlevde faktiskt Damien!
Sen åkte Damien ner några vånigar och hälsade på en plumbot! Han fick reda på en massa intressanta saker om plumbotar och även testa på att ändra plumbotens egenskaper.


Dagens nerladdningstips - Spiffy sweater vest

2014 


Kom med posten

2014
Fick hem några nya spel med posten idag! Leva livet, Destination världen och In i framtiden :D

PGC Generation 2 - Del 27

2014Eric som lite vuxit i från sitt rum fick en renovering och ett rum som passar ihop med hans hårfärg!
Hachiro har tagit jobb på stadens tidning, alltså inom journalism, vilket betyder att han får gå upp tidigt för att hinna göra sig redo för jobbet. Han har ofta sällskap av Freja, som är en morgonpigg sim och en av de första i familjen att stiga upp!
Hachiro kunde dock vara glad, för han behövde inte ens gå till jobbet sin första dag, eftersom de vuxna vann en gratis semester! Eric och Zeka var alltså helt ensamma, och Eric bjöd över några vänner på en fest.
Men innan festen skulle börja spelade Eric piano, för att tiden skulle gå.
Någon vild fest blev det i alla fall inte, det var bara fyra simmar där och två av dem visade sig vara vuxna. Eric lärde i alla fall känna en kille från hans klass lite bättre!
 
Festen var till sent på natten, så Eric gick helt enkelt och la sig. Han fick dock inte sova länge, för hans föräldrar och syskon var påväg hem, så han avbröt festen i tid så hans föräldrar inte skulle märka något.
Våren hade kommit till Sunset Valley och med den även en ny festival! Hachiro hade ledigt och beslöt sig för att besöka den, där provade han på att stå i pusståndet.
Sen beslöt han sig för att visa resten av staden sina moves på dansbanan som fanns där.
För att sedan avsluta dagen med ett bad i spaet, Eric var också där och de två pratade om allt mellan himmel och jord.


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2014

PGC Generation 2 - Del 26

2014Haddie ville vara snäll och ge Hachiro en massage med Heta stenar, det gick inte riktigt som det skulle och Haddie råkade istället bränna Hachiro. Inte så roligt tyckte någon av dem.
Deras lillebror tog det i alla fall lungt i ett lerbad, gurkorna tyckte Eric att han hade kunnat skippa, men Freja hade berättat hur bra det var för mörka ringar under ögonen.
Eric och Freja har numera mer tid till att göra annat än att sköta barn, pengar hade de också så därför spenderade de lite på mat och bio en kväll.
Erics favorit är lilla Zeka (behövde skriva ner namnet för att komma ihåg det) och dem är redan bästa vänner. Även om Zeka alltid ser ut som någon försöker mörda henne.
 
Så var det äntligen dags för tvillingarna att fylla år!
Nu är Hachiro och Haddie redo att ta världen med storm! Eller i alla fall Haddie som redan drömmer om att gå med i polisen, Hachiro vill mest vara hemma och sova, äta eller spela tv-spel.
Haddie var ivrig med att få börja jobba, så hon sökte direkt ett jobb hos polisen, som hon även fick!
Haddie är fortfarande tillsammans med sin tonårskärlek, men de har absolut inga planer på att göra slut. De har inte heller pratat om framtiden, men båda är fortfarande unga så det får helt enkelt ta det längre fram!


Dagens nerladdningstips - Kläder

2014

Älvsim

2014Gjorde en liten älva igår, efter att jag laddat ner lite nya saker till mitt spel! Det innehöll bland annat ett par poser som passar bra för älvor, så jag ville testa det. Hon har inga ögonfransar, men jag gillar det, det gör att simmen ser lite osminkad ur och ger resten av ansiktet lite mer uppmärksamhet! Älskar också den här röda effekten som hennes skin ger runt ögonen, vet inte riktigt varför, men tycker om det.
 


Dagens nerladdningstips - Flower crown & Sweaters för småbarn

2014 


Simmarna som gått vidare

2014Okej, nu har jag valt ut sju simmar och det var inte så lätt. Jag kommer alltså att ladda ner dessa simmar och sedan så fort Eric blir ungdom (ska försöka spela en massa så det kommer förhoppninsvis inte ta så lång tid) kommer jag dra igång med utmanigen. Jag planerar att läga upp ett inlägg varje lördag där jag visar bilder och skriver om vad som har hänt och på söndagen lägger jag ut ett inlägg om vem som åkte ut! Vad tror ni om det? Då kommer tävlingen att pågå i crika sju veckor. Jag ska skriva ett inlägg om "utmaningarna" simmarna kommer att få göra och gå in på lite andra detaljer på själva "bachelor-utmaningen". Så har ni några frågor är det bara att ställa dem! Och har ni några förslag får ni jättegärna komma med det!
 
Okej, nog om det, över till simmarna! Det är ingen speciell ordning, har bara gått uppifrån och ner i inlägget jag gjorde innan.
 
 1. Aisha Örn av Viola
2. Amber Ryan av Simone
3. Mathilda Crowe av Simmarsmulan
4. Evelin Cron av Saga
5. Camille av Stephanie
6. Towa Lehane av Mia
7. Lana Spencer av Mimmi


Simmar som ställer upp i tävlingen

2014Ikväll kommer jag att välja ut vilka simmar som kommer att gå vidare till själva tävlingen. Men här är alla simmar som jag har fått in!
 
Namn: Aisha Örn
Ålder: Ungdom
Egenskaper: Ambitiös, Stjärnkvalitet, Klumpig, Älskar värmen och Familjeinriktad.
Favoriter: Vegetariska fish and chips, R&B och Brun
Biografi: Aisha, som är det äldsta barnet i min PGC, har växt upp och blivit en vacker ung kvinna som nu är på jakt efter kärleken. Efter att ha visat henne bilder på Eric som småbarn tyckte Aisha att han var bedårande söt och tyckte att de skulle få minst lika söta barn tillsammans. Aisha har fem yngre syskon så hon är van vid kaos hemma hos mamma Mirjam och pappa Collin, men nu när hon är ungdom längtar hon efter att skaffa en egen kaos-familj, där självklart Aisha kommer stå i centrum då det är något hon älskar.
Skapad av: Viola
Namn: Amber Ryan
Ålder: Ungdom
Egenskaper: Konstnärlig, Galen, Karismatisk, Kleptoman och Vegetarian
Favoriter: Limepaj, Indie och Lila
Livslång önskan: Lysnade författare
Biografi: Amber växte upp i ett väldigt kärt hem där hon lärde sig att alltid gå sin egna väg och att aldrig bry sig om vad andra tycker, vilket nog har bidragit till den konstnärliga och estetiska sim hon är idag. Hon skäms inte för något och även om hon har lätt för att skaffa vänner kan andra ibland tycka att hon är lite "konstig". Hon har dessutom en liten ovana att alltid "råka" få med sig saker som inte är hennes..
Skapad av: Simone
Namn: Amélie Alarse
Biografi: Amélie Alarse är adopterad från Sim-babwe, men är uppväxt i ett soligt Lucky Palms. Hon är barnslig och något av en fegis, och är till och från lite tankspridd. Amélie älskar att laga mat, gärna sån hon odlat själv, och hennes största dröm är att skapa en perfekt trädgård. Nu vill hon träffa den rätte och starta en familj!
Skapad av: Felicia
Namn: Elise Warm
Egenskaper: Överkänslig, Vänlig, Gröna fingrar, Slabbig och God
Biografi: Elice har alltid varit orsäker på sig själv, mest eftersom hon blev retad för sin kropp.Men en dag i nian fick hon ett erbjudande om ett modelljobb. Såklart tackade Elise ja, efter det har hon känts sig säkrare och bättre inombords.
Skapad av: Saga
Namn: Alexa Smith
Egenskaper: Familjeinriktad, Prydlig, Hopplös romantiker, Neutoritsk och Klumpig
Biografi: Alexa har alltid fått det hon velat ha eftersom hennes föräldar var väldigt rika. Men för Alexa var det inte bra att ha det så. Hennes föräldrar jobbade sent och var inte hemma på helgerna. Alexa fick aldrig den kärlek man behöver från sina föräldrar, vilket har gjort henne feg, hon flippar ofta ut för små saker. Nu vill Alexa skaffa en familj som hon kan älska.
Skapad av: Saga
Namn: Inez Schön
Egenskaper: God, Kattperson, Perfektionist, Bokmal och Hopplös romantiker
Favoriter: Grillade kotletter, Strandparty och Skär
Biografi: Detta är Inez Schön. Hon är mellanbarnet i sin familj som bor i Sunset Valley, så hon är van att ta liten plats och vara den duktiga systern. Men nu när hon har tagit examen så är hon redo att ta större plats och att flytta hemifrån för att stå på sina egna ben. Hon ser fortfarande oskyldig och duktig ut, men när man börjar lära känna henne så visar hon sin rätta sida.
Skapad av: Viola
Namn: Mathilda Crowe
Egenskaper: Hopplös romantiker, Kleptoman, Fostrande, Prydlig och Fegis
Favoriter: Våfflor, Barn och Gul
Livslång önskan: Renässanssim
Biografi: Mathilda Crowe är en tjej som växte upp i Riverview med sin alkoholiserade mamma och sina två småsyskon som hon försökte ta hand om så bra hon kunde, då deras mamma antingen var bakfull eller bara full. Hon städade och försökte lära de vad som krävdes av de både där hemma och i skolan, men eftersom mamman inte hade ett jobb blev hon tvungen att börja ta lite saker från vänner och skolan.  Eftersom hon aldrig kunnat gå ut på samma sätt som hennes jämngamla kompisar bestämde hon sig för att söka in till Bachelor-programmet för att se om hon kanske skulle kunna hitta en sim som blir kär i henne där. Hon har sedan hon varit barn följt programmet på tv, precis som hon läst allting som är romantiskt. På grund av hennes mammas beteende blev hon rädd för nästan allting-mörker, kyla, ormar, spindlar, höjder, precis allting. Hon försöker dock tuffa på sig, och började med att förändra sin klädstil lite smått.
Skapad av: Simmarsmulan
Namn: Evelin Cron
Egenskaper: Klumpig, Neurotisk, God, Oemåtståndlig och Älskar värmen
Skapad av: Saga
 
Namn: Camille Qdanez
Egenskaper: Ivrig, Barnslig, Fostrande, Fegis och Konstnärlig
Skapad av: Stephanie
 
Namn: Towa Lehane
Egenskaper: Familjeinriktad, Karismatisk, Tankspridd, Vegetarian och Överkänslig
Favoriter: Fattiga riddare, Elektronika och Svart
Livslång önskan: Omgiven av familjen
Biografi: Towa är en social och glad tjej vars motto är "Live in the moment". Det värsta hon vet är djurplågeri, och därför är hon självklart vegetarian. Towa har bra självförtroende, det ända hon inte gillar med sig själv är att hon är så känslig, hon kan börja gråta för vad som helst, när som helst. Hon är ensambarn och föräldrarna var borta mycket under hennes barndom, detta har gjort henne säkrare på sin dröm. Hon ska skaffa en stor familj och ge sina barn den bästa mamman i världen.
Skapad av: Mia
Namn: Lana Spencer
Egenskaper: Rebellisk, Oemotståndlig, Bokmal, Karismatisk och Barnslig
Biografi: Lana har länge levt tillsammans med sin våldsamma pappa, och ständigt varit den som han använt som boxningssäck. En dag fick hon nog och bestämde sig för att fly från sin pappa och sitt eländiga liv för att testa att börja om från början.  Då Lana aldrig blivit uppskattad eller älskad söker hon efter sitt livs kärlek- någon som väljer henne framför alla andra och får henne att känna sig uppskattad.
Skapad av: Mimmi
 Namn: Alice Meyers
Egenskaper: Överkänslig, Ivrig, Karismatisk, Sparsam och Elak
Biografi: Alice har alltid kallats för den typiskt oskyldiga grannflickan som är snäll, duktig och omtänksam tack vare hennes oskyldiga ansikte, men sanningen skiljer sig markant från vad som sägs om henne. Alice är inte lika söt som hennes utseende vittnar om utan är en sim som kräver att få sin vilja igenom även om det så krävs slagsmål för att få det.
Skapad av: Mimmi
 
Samanlagt är det tolv simmar och jag ska välja ut sju stycken, det kommer inte bli lätt! Det kommer upp ett inlägg ikväll vilka simmar som har kommit med i tävlingen.


Dagens nerladdningstips - Frisyrer

2014

PGC Generation 2 - Del 25

2014Familjen ordnade ett presentpart och bjöd in lite vänner och familj! Förresten är det Taceys fru som sitter längst fram vid presenthögen på översta bilden, dem har även fått en dotter tillsammans som heter Evelina, henne lämnade de dock hemma.
Det är inte bara Eric som tycker om den nya familjemedlemen, som får hur mycket uppmärksamhet som helst!
Freja har jobbat hårt med sina tavlor den senaste tiden, men det har lönat sig och hon har tillsammans med Edric dragit in en massa pengar till familjen!
Så mycket pengar att familjen anlitade en butler! Åh vad härligt att slippa alla sysslor hemma, inte ens duka av bordet gör någon i familjen längre.
Trots det så finns det pengar kvar att spendera, så ett nytt rum byggdes och det blev till ett litet hemma-spa! Det var både Freja och Haddie snabba att inviga.
Så var det dags för det sista barnet i familjen att växa upp! Eric blev tonåring och otroligt lik sin mamma, även om han såklart har en hel del Edric i sig också.


Dagens nerladdningstips - Dress up box

2014Eftersom jag på senaste tiden fått en del frågor om var jag laddar ner kläder till småbarn och barn, så tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg om just det. Det finns iprincip bara två ställen jag har fått mina kläder och skor i från, till barn och småbarn då, och det är i från Store och en Dress up box!
 
Det är Birdie&Button som samlat ihop en massa fina kläder, skor och accessoarer för småbarn främst men även till barn. Det finns cirka 280 olika saker till ditt spel! Du kan själv välja ut vad du vill ha och vad du inte vill ha, och det står skaparens namn på alla filer så att du lätt kan söka för att se hur det ser ut.
 
 
Ladda ner här!


Ny design!

2014Följer trenden och har gjort en ny design till bloggen! Jag har tyvärr aldrig orkat ta mig tiden att lära mig kodning ordentligt, så jag kan inte göra en design från grunden, därför jobbar jag med en gratis design och byter header, bakgrund och lite andra småsaker så att designen passar mig bättre! Det enda jag stör mig på och som jag inte kan få bort är den här grejen där nere som gör att man kan dra i sidled (förstår ni vad jag menar då?), om det är någon som vet hur jag får bort den så får ni jättegärna säga till. Och även om det inte ser ut som den gör på bilden här nere, så säg gärna till då också! Vad tycker ni annars om den?
 


PGC Generation 2 - Del 24

2014Det var så mycket snö en tisdag att skolan var inställd! Edric var dock tvungen att jobba som vanligt, men Freja som jobbar hemma tog med sig alla barn till vinterfestivalen.
Alla provade olilka saker på festivalen, Eric och Freja hade snöbollskrig, Haddie och Hachiro provade på lite vintersporter! Ingen utav dem var speciellt bra på det, men man måste ju börja någonstans.
Efter några timmars snowboard-åkning hade dock Hachiro börjat få kläm på det! Han åkte runt och gjorde trick på den lilla banan.
Edric har slitit hårt den senaste tiden, men det har lönat sig och han är nu på toppen av sin karriär! Han har också klarat sin livslånga önskan som var att bli Världsberömd kirurg.
Edric och Freja adopterade en liten mops till Eric!
Eric som tycker om djur väldigt mycket blev såklart överlycklig och började direkt att pyssla med den lilla hunden.
Balen var roligt tyckte både Haddie och Hachiro! Hachiro var med i några slagsmål men blev ändå utsedd till skolans balkung. Haddie blev tillsammans med killen hon gick dit med och dem dansade mest hela kvällen.


Dagens nerladdningstips - Poser

2014

PGC Generation 2 - Del 23

2014Rummet på övervånigen som alla småbarn hade fått ha som rum blev omgjort och Eric fick det till sovrum! Han gillar blått, så att rummet hade en liten havskänsla var något han tyckte om.
Freja tycker väldigt mycket om Eric, och såklart även de andra barnen i familjen, även om hon inte är deras riktiga mamma. Men hon skulle ändå kunna tänka sig några fler barn, det har dock Edric sagt att det inte blir.
Haddie umgås mycket med en av sina närmsta vänner (kommer såklart inte ihåg vad han heter) och de besökte höstfestivalen tillsammans!
Det var Frejas födelsedag och hon blev vuxen! Hon tyckte det var helt okej med några små rynkor och fick ingen medelålderskris.
Om det är något som Eric gör ofta så är det att klä ut sig! Det är sällan han bär sina vanliga kläder, utan istället ser man honom gå runt som något annat.
Det var snart dags för bal och Haddie visste precis vem hon ville bjuda, hon visste dock inte hur. Tillslut bestämde hon sig för att skriva ett kärleksbrev!
 
Läxor är aldrig lätt, oavsett om man har hjälp utav syskon och kompisar. Men både Eric, Haddie och Hachiro sköter skolan väldigt bra!
Haddie fick aldrig något svar på sitt brev så, envis som hon är, bjöd hon över personen och frågade istället. Han tackade i alla fall glatt ja!
 
Ville också passa på att inte glömma anmäla er till tävlingen, har fått in några simmar, men det finns plats för fler! Ni hittar tävlingen och hur ni gör för att anmäla er här!


Dagens nerladdningstips - Frisyr

2014


Senaste inläggen ▾

Kategorier ▾

Mitt arkiv ▾

 • 2016 06 07
 • 2015 01 02 03 04 07 10 11 12
 • 2014 01 02 03 04 05 06 07 08 09 11 12
 • 2013 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
 • Mina länkar ▾

  Design & layout ▾

  Bildlänkar ▾

  1, 2, 3, 4, 5